• Haberler
  • Genel
  • Irmak: Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun!

Irmak: Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun!

Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Irmak, yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Türkiye'de her yıl 24 Temmuz, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Bu özel gün, 1908 yılında İkinci Meşrutiyet'in ilan edilmesiyle basın üzerindeki sansürün kaldırılmasının anısına ithaf edilmiştir. Gazetecilik mesleğinin ve basın özgürlüğünün önemini vurgulayan bu anlamlı tarih, basın mensupları için büyük bir anlam taşımaktadır.

24 Temmuz 1908'de, İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte basın üzerindeki sansür kaldırıldı. Bu, gazetecilerin özgürce haber yapabilmelerinin önünü açan önemli bir dönüm noktasıydı. O günden bu yana, basın özgürlüğü ve bağımsız gazetecilik, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurları olarak kabul edilmektedir.

Irmak: Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun!

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, basın özgürlüğünün ve gazetecilik mesleğinin önemini bir kez daha hatırlatıyor. Basın mensuplarının özgürce çalışabilmesi, halkın doğru bilgiye ulaşabilmesi açısından hayati öneme sahiptir. 

Ebubekir Irmak, yaptığı açıklamada, "Farklı görüş ve düşüncelerin dile getirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesindeki en büyük etken olan basın mensuplarının, halkı doğru ve tarafsız bilgilendirmedeki rolü yadsınamaz. Özellikle yerel basının bölgedeki gelişmeleri ve olayları aktarmada, halkın sesi olmaları dolayısıyla çok önemli görev ve sorumlulukları vardır. Gazeteciler ve medya çalışanları için özel bir anlam taşıyan bu günde, basın özgürlüğünü ve bağımsız haberciliği kendilerine şiar edinen, mesleğin zorlukları ve gazetecilerin karşılaştığı engellere karşı daima doğrudan yana olan, tüm gazetecilerin ve basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme