• Haberler
  • Genel
  • Işıkver: 6'ncı Bölge Teşvikleri Devam Etmelidir!

Işıkver: 6'ncı Bölge Teşvikleri Devam Etmelidir!

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, 31.12.2024 tarihinde uygulama süresi sona erecek olan Cazibe Merkezi Programı kapsamında uygulanan 6'ıncı Bölge Teşvik Desteklerinin Elazığ ekonomi ve sanayisi için çok değerli olduğunu belirterek, 'Tarihin gördüğü en büyük deprem felaketlerinden çıkmış olan Elazığ'da yatırımların, istihdamın ve ihracatın devamlılığı için teşviklerin en az 5 yıl süreyle devam etmesi gerekmektedir' dedi.

TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞAR

IŞIKVER değerlendirmesinde, “25 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren 11201 sayılı karar ile Elazığ’ında içinde bulunduğu 25 ilde uygulanmasına başlanan Cazibe Merkezi Programı kapsamında OSB’lerde yapılan yatırımlar 6’ıncı Bölge teşvik unsurlarından istifade etmektedir.

Uygulanan programın temel nedeni; Görece az gelişmiş bölgelerde yatırım ortamının canlandırılarak üretim, istihdam ve ihracatın artırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması amaçlanmaktadır.

Bilindiği üzere, 24 Ocak 2020 Elazığ merkezli deprem felaketi ve ardından Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Elazığ’ın içinde bulunduğu 11 ilde hayatın normalleşmesi ve ekonominin çarklarının dönmesi için devletimizin çok ciddi destekleri oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu büyük depremlerin etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması ve hayatın normal akışına dönmesi elbette belli bir zaman alacak ve devletimizin destek ve gücüyle gerçekleşecektir.

Devletimiz ilimizde kaynakların ekonomiye kazandırılması suretiyle,  yatırım, istihdam ve ihracat ortamının geliştirilmesi amacıyla TEKNOVA OSB, Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB ve İmalat OSB’nin genişlemesi için önemli yatırımlar yapmaktadır. Bu üç sanayi altyapısı için yatırımcıları en fazla cezbeden husus ise 6’ıncı Bölge Teşvik unsurlarının verilmesidir.

"HASSASİYETLE HAREKET EDİLMESİ GEREKİYOR"

31.12.2024 tarihinde süresi dolacak olan Cazibe Merkezi Programı kapsamındaki illerde uygulanan 6’ıncı bölge teşviklerinin sona ermesi ile birlikte ekonomisi toparlanma sürecindeki Elazığ için telafisi mümkün olmayan ciddi tehlikeler doğuracaktır. Sanayi bölgelerine yurt içi ve yurt dışından yatırımcı kazandırmak için en büyük gerekçe olan 6’ıncı Bölge Teşviklerinin sona ermesi bu alanlara yeni yatırımları durduracak ve devletimizin ciddi kaynak israfı ile birlikte Elazığ ekonomi ve sanayisi tarihi bir durgunluğa girerek çeşitli sosyal sorunların yaşanması da kaçınılmaz olacaktır.

Elazığ için hayati öneme haiz olan bu konuyu başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimize ardından Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza taşıyarak hassasiyetimizi dile getireceğiz. Aziz şehrimizin geleceği için bu önemli hususta tüm Vekillerimiz ve ilgili STK’ların da gerekli duyarlılık ve hassasiyetle hareket etmeleri çok öneli olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme