Işıkver'den Radikal Çözüm!

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Çimento fabrikasının çevresel etkileri hakkında sert açıklamalarda bulunarak, 'Gerekirse parasını verip Allah'ın izniyle fabrikayı göndereceğiz.' dedi.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Fabrikanın kapatılması veya şehir dışına taşınması için gereken her türlü adımın atılacaklarını belirterek, bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yaptı.

Merhum Gazeteci ve Yazar Mehmet Topal’ın anısına bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü gerçekleşti. Etkinlikte açıklamalarda bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Işıkver fabrikanın yıllardır devam eden faaliyetlerinin vatandaşların yaşam kalitesini ciddi şekilde tehdit ettiğini vurgulayarak, “Burada çimento fabrikasının varlığı hepimizin gözleri önünde. Çok uzun senelerdir burada insan hayatını tehlikeye atan bir faaliyet icra ediliyor.” dedi.

MÜCADELEYİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Fabrika kaldırılması için mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek, “Burada çimento fabrikasının varlığı hepimizin gözleri önünde, şu an yine bacanın dibindeyiz. Çok uzun senelerdir burada insan hayatını tehlikeye atan bir faaliyet icra ediliyor. Tabi bunu yaparken bir yandan biz bu toplum sağlığını tehdit eden tüm koşulları içselleştirmişken bir yandan da bulunduğumuz mahalleye hiçbir faydamız olmadığını veya yeterince faydamız olmadığını maalesef üzülerek müşahede ediyoruz. Bu itibarla fabrika yetkilileri aramızdadırlar. Bizim sesimiz belki İtalyan sahiplerine yetişmiyor ama; onlar ileteceklerdir. Biz buradan bu fabrika kalkana kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Tabi ki bütün yatırımcılara saygımız var. Yatırımcıların önünün açılması lazım ama; bazen bazı fotoğraflar görüyoruz” dedi.

TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DRAM

Işıkver, Gazze’deki insanlık dramı ile Elazığ’daki çevre sağlığı sorunlarını kıyaslayarak, “Bugün İsrail’in sebep olduğu Gazze’de nasıl bir insanlık dramı varsa burada da toplum sağlığını tehdit eden bir dramla beraber yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu itibarla biz mücadeleyi vereceğiz. Şehrin siyasi bende bir milletvekili olarak bu mücadeleye öncülük edeceğimi ifade ederken şehrin siyasilerinden de destek beklediğimi buradan bir kez daha ifade ediyorum.”şeklinde konuştu.

TARIMI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR

Fabrikanın faaliyetlerinin sadece çevresel değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik etkilerinin de olduğunu vurgulan Işıkver, Fabrikadan kaynaklanan sorunların, tarımı da olumsuz etkilediğini belirtterek, “Buradaki yatırımcı para kazanırken bir yandan Güneyçayır’dan malzeme getirirken yolu bozuyorken bir yandan Tadım’da, Sarıyakup’ta, Ballıca’da insanlarımız ağlıyorken, Kesrik’te lahana yetişmiyorken Aksaray’da bostan yetişmiyorken buradan kimsenin mutluluğunu temin etmesine, burada Ahmet’in, Mehmet’in, Zeynep’in, Zehra’nın çocukları akciğer hastalıkları ile mücadele ederken buradan para kazananların Dünya’nın dört bir köşesinde lüks içerisinde yaşamalarına gönlümüzün rıza vermediğini bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

BÜTÜN SİYASİLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUM

Konuşmasında yerel siyasilerin desteğine de vurgu yapan Işıkver, “Fabrika kimindir yatırımcı kimdir bilmem ama; biz burada hacı Hüseyin’in hacı Mehmet’in, analarımızın, bacılarımızın sabilerin, kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumak durumundayız. Bu fabrika buradan nasıl gider ben bilmiyorum. Bütün siyasilerimizden hepinizin huzurunda destek bekliyorum. Sayın valimiz burada değiller ama; bulundukları her şehre bir imza atmış bürokrattır. Burada olması bizim için büyük bir şans. Bugün Elazığ siyasetçileri olarak beraber oturup konuşabiliyoruz.”ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE PARASINI VERİP GÖNDERECEĞİZ

“Gerekirse parasını verip Allah’ın izniyle fabrikayı göndereceğiz,” diyen Işıkver, “Bu fabrikanın kalkmasının bir maliyeti varsa da onu üstlenmek zorundayız. Siyasilerin buna öncülük yapması lazım.  Fabrika yetkilileri aramızda ne diyor “paramızı verin gidelim”. Bu iş parayla da olacaksa bütün siyasiler burada hak sahipleri de buradadır. Gerekirse parasını verip Allah’ın izniyle fabrikayı göndereceğiz. Ben buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Buradan hemşerilerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz. Ya önlem alacaksınız ya da fabrikayı şehrin dışına gideceksiniz. Ya da bizimle mücadele edeceksiniz” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme