• Haberler
  • Genel
  • Işıkver: THY'nin Hatadan Döneceğine İnanıyorum!

Işıkver: THY'nin Hatadan Döneceğine İnanıyorum!

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER Türk Hava Yolları'nın (THY) Elazığ'daki müdürlüğünü şubeye dönüştürüp Muş iline bağlamasını bürokratik bir hata olarak değerlendirdiğini belirterek, 'Bölgenin en eski ve tek Hava Limanı özeliğine sahip Elazığ ilinin jeopolitik konumu göz önüne alınarak bölge müdürlüğüne çevrilmesi hizmet kalitesinin artırılması ve bölgesel etki anlamında çok yerinde olacaktır' dedi.

ALINAN KARAR BÜROKRATİK BİR HATADIR

IŞIKVER değerlendirmesinde, “Elazığ, tarih boyunca bölgemizin önemli kültürel, idari ve stratejik merkezlerinden biri olmuştur. Şehrimiz, yetiştirdiği bürokratlar ve bölgeye sunduğu hizmetlerle, her zaman sorumluluklarını yerine getirmiş bir şehirdir. Bu nedenle, Türk Hava Yolları'nın (THY) Elazığ'daki müdürlüğünü önce şube müdürlüğüne çevirmesi ve ardından Malatya'ya bağlaması kararını büyük bir üzüntüyle karşılamıştık.

Elazığ'ın, bölgeye yön veren bürokratik, kültürel ve jeostratejik bir merkez olarak bu tür idari değişikliklerle geriye düşürülmesi, hemşehrilerimizin de haklı tepkisini çekmiştir. Üstelik Malatya'nın da Muş'a bağlanması kararı, bu stratejik önemdeki illerimizin önemini daha da zayıflatmıştır. Bölgemizin kalkınmasına katkı sağlayacak ve bürokratik önem arz eden bu tür yapılanmalarda, Elazığ gibi kadim ve bürokratik tecrübelerin olduğu şehirlerimizin ön planda tutulması gerektiğini düşünüyoruz.

"ELAZIĞ'A HAK ETTİĞİ DEĞERİN VERİLMESİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALIDIR"

Bu noktada, Elazığ'ın yalnızca THY nezdinde değil, diğer bölge müdürlükleri konusunda da hak ettiği ilgiyi görmediği kanaatindeyiz. Komşu illere verilen bölge müdürlüklerinin Elazığ'a kazandırılması, hem bölge ekonomisine hem şehrin kalkınmasına hem de idari tecrübeleriyle yönetime büyük katkı sağlayacaktır. Bu tür kararların, kamuoyunun beklentilerine uygun şekilde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Elazığ'ın geleceği için önemli olan bu tür idari yapıların, şehrimizin potansiyeline uygun şekilde belirlenmesi, hemşehrilerimizin haklı beklentilerini karşılayacak ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızı ve Elazığ'a hak ettiği değerin verilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etmek isteriz” ifadelerinde bulundu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme