İsrail'in Soykırım Saldırılarına Tepki

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Ahmet Dağoğlu, partililerle birlikte Elazığ'daki Öğretmenevi önünde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti İnsan Hakları Başkanı Ahmet Dağoğlu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, bu eylemlerin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmiyor ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dağoğlu, 7 Ekim tarihinin, İsrail’in işlediği soykırım suçlarını örtmek için bir bahane olarak kullanıldığını belirtti. “7 Ekim esasında İsrail’in katliam ve soykırım makinesinin hız ve şiddetinin artmasıdır” diyen Dağoğlu, 42 binden fazla masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Ayrıca, uluslararası toplumun bu duruma karşı yeterli önlemleri almadığını ve bazı Batılı devletlerin İsrail’i kınama cesareti bile gösteremediğini dile getirdi. Dağoğlu, “İsrail, 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır. Bu nedenle, İsrail durdurulmalıdır!” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini ve insani yardımların büyük çoğunluğunu Türkiye’nin sağladığını belirten Dağoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin’in haklı davasının her platformda savunulacağını vurguladı.

Açıklamanın sonunda, “Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır” ifadesi yer aldı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme