• Haberler
  • Genel
  • Jandarma Ekipleri 'KADES' Hakkında Bilgilendirme Yaptı

Jandarma Ekipleri 'KADES' Hakkında Bilgilendirme Yaptı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulamasının Tanıtımı' kapsamında vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca bölgede huzur ve güvenin sağlanması maksadıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulamasının Tanıtımı ” kapsamında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşlara şiddetin tanımı ve çeşitleri, doğurduğu sonuçlar, çocuklar üzerindeki etkileri ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan açıklamada; “Vatandaşlara şiddetin tanımı ve çeşitleri, doğurduğu sonuçlar, çocuklar üzerindeki etkileri ve 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulunulmuş, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi hususunda KADES (Kadın Acil Destek) Uygulamasının önemi anlatılarak broşür dağıtılmıştır. Bilgilendirmede (845) erkek ve (936) kadın vatandaşlara bilgilendirme yapılarak çocuklarla Tim Jandarma Çizgi filmi izlettirilip Jandarma Çocuk dergisi ve çeşitli hediyeler dağıtılmıştır. Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, Şiddet veya şiddet tehdidinin önlenmesi maksadıyla faaliyetlerini azim ve kararlılıkla 7/24 sürdürmektedir.” denildi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme