Karataş'tan Sağlık Çalışanlarına Müjde!
Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 3 Mart 2025 tarihinde YÖK ve Cumhurbaşkanlığı'na yazılı başvuruda bulunarak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ve 2025 yılının Haziran ayında yürürlükten kaldırılacak 'Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği'nin dayanağı olan KHK 703. maddesinin yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini ve bugün itibarıyla bu taleplerinin yerine getirilmesi dolayısıyla Sağlık Çalışanlarının bir mağduriyetinin daha giderildiğini söyledi.
YÖK' ün yapmış olduğu çalışma sonucu naklen atama yoluyla bu mağduriyetin giderildiğini belirten Kamu Sağlık -Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, www.gunisigigazetesi.net’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“YÖK karşılıklı naklen atanma talepleri doğrultusunda hazırladığı çalışmayı Cumhurbaşkanlığına arz etmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının girişimleri ve Cumhurbaşkanlığının onayı ile gelinen son aşamada, üniversitelerde görev yapmakta olan idari personelin hizmet gerekleri çerçevesinde üniversiteler arasında karşılıklı olarak naklen atanmalarında kullanılmak üzere ilave atama kontenjanı tahsis edileceği bilgisi verildi.
“BUGÜN AKTİF HALE GETİRİLDİ”
YÖK Üniversite idari personelinin üniversiteler arasında karşılıklı naklen atanmaları için hazırladığı sistemi, nihai taleplerin girilmesi için bu gün aktif hale getirdi. Bu nedenle Sağlık Çalışanlarımız Üniversitelerin Rektörlük İdari Personel Birimlerine başvurabilirler” iadelerini kullandı.
Kamu Sağlık -Sen Genel Başkanı Ümit Karataş,
Üniversite idari personelinin karşılıklı naklen atanmalarında öne çıkan hususları şöyle sıraladı;
“1- Karşılıklı naklen atanmalarda unvan eşleşmesinin bulunması gerekmektedir.
2- Naklen atamaya başvurabilmek için sözleşmeli çalışılan süreler de dahil olmak üzere 4 yıl çalışmış olmak gereklidir.
3- Karşılıklı naklen atanmalarda Cumhurbaşkanlığı tarafından atama sayısı kadar ilave atama kontenjanı tahsis edileceği için Üniversite Rektörlükleri tarafından muvafakat sürecinin daha hızlı ve olumlu sonuçlanacak.
4- Her üniversitenin ayrı kamu tüzel kişiliğine sahip olması ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının taşra teşkilatı olmaması nedeniyle üniversite idari personeli için Bakanlıklardaki gibi merkezi tayin sisteminin kurulması mümkün değildir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından oluşturulan karşılıklı naklen atanma sisteminin mevcut mevzuat çerçevesinde en makul çözüm yolu olduğu gözükmektedir.
5- Karşılıklı naklen atanma sistemi üzerinden yapılacak eşleşmeler haricinde, idari personelin üniversitelere naklen atanmalarında üniversiteler kendilerine tahsis edilen atama kontenjanlarını kullanabilecektir.
Kamu Sağlık -Sen olarak Sağlık Çalışanlarının bir mağduriyetini daha gidermenin gururu ve sevincini yaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.