Koca: Yeni Bir Hicri Yıla Ulaştık!

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, Muharrem Ayı olması sebebiyle bir mesaj yayımlayarak, Muharrem Ayı'nın önemine vurgu yaptı.

Başkan Koca; “Birliğimiz ve dirliğimizin, hoşgörünün, sevgi ve saygının önemli göstergelerinden biri olan Muharrem ayı ile yeni bir Hicri yıla daha ulaşmış bulunuyoruz” diyerek mesajında şu ifadelere yer verdi:

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZ ARTIYOR”

“Cenâb-ı Hak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan bu kutlu başlangıcı hayırlara vesile kılsın.

Bereketin adı olan Aşure Günü'nün içinde yer aldığı Muharrem ayı, birlik, beraberlik ve paylaşımı da perçinlemektedir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması; yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir.

“KERBELA’LARIN YAŞANMAMASI İÇİN BİRBİRİMİZİ SEVMELİYİZ”

Hüzünlerde, acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeli, bir ve beraber olabilmeli, tüm dünyada barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini diliyor, ülkemize ve tüm İslâm Âlemi’ne barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme