• Haberler
  • Genel
  • Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Getirildi

Kredi Kartı Borçlarına Yapılandırma Getirildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredilerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili önemli bir karar aldı. Artık borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar, borçlarını 60 aya kadar vadeyle yeniden yapılandırma fırsatına sahip olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği'nde yapılan değişikliklerle birlikte BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için yapılandırma imkanı sundu. Bireysel kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut borçlarını 60 ay süresince taksitlendirebilecek.

Yapılandırma Koşulları
Yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar, kredi kartı limitleri artırılamayacak. BDDK’nın açıklamasına göre, yapılandırma sürecine dair bazı detaylar şöyle:

Kredi Kartı Borçları:
Asgari tutarı ödenmemiş bireysel kredi kartları için mevcut borç bakiyeleri 60 aya kadar yapılandırılabilecek.

Kredi kartı yapılandırma borcunun %50'si ödenene kadar kart limitleri artırılmayacak.

İhtiyaç Kredileri:
Karar tarihinden önce kullandırılan ve 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredileri de 60 ay süreyle yeniden yapılandırılabilecek.

Faiz Oranları
BDDK'nın kararları doğrultusunda, TCMB bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını belirledi. Belirlenen oranlar 24 Ekim’de açıklanacak ve 1 Kasım’da yürürlüğe girecek.

25 bin lira altındaki kredi kartları için azami akdi faiz oranı %3,50,

25 bin ila 150 bin lira arasında %4,25,

150 bin liranın üzerindeki kredi kartları için %4,75 olarak belirlenecek.

Nakit çekim için belirlenen azami akdi faiz oranı ise %5 seviyesinde sabit kalacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme