• Haberler
  • Genel
  • Kültür Şehri Elazığ, Kültür Yolu Festivali'ne Dâhil Edilemiyor

Kültür Şehri Elazığ, Kültür Yolu Festivali'ne Dâhil Edilemiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından şehirlerin tanıtımı, kültürel ve sosyal yaşamlarını canlandırmak için düzenlediği türkiye Kültür Yolu Festivali'ne kadim tarih ve kültüre sahip Elâzığ, 4 yıldır dahil edilmiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2021 yılından beri yapılıyor.

2024 yılı takviminde de Elazığ’ın kültür yolu festivallerine neden dahil edilemediği sorusu yanıt bulamazken; bu yıl 10’un üzerinde şehrin festivale katıldığı biliniyor.

Binlerce yıllık tarihe tanıklık eden, bir çok medeniyete de ev sahipliği yapan; kültürel, doğal, dini, mutfak kültürü, folklorik özelliği yanında yeraltı ve yerüstü kaynakları; coğrafi özellikleriyle bilinen Elazığ, turizmde bir türlü hak ettiği yere gelemiyor.

Coğrafi konum olarak da, doğu-batı geçişinde bulunan, 3 tarafının sularla çevrili yarım ada özelliğine sahip Elazığ, mutfağıyla da gastronomi alanında önemli bir yerde bulunuyor.

Son yıllarda Harput’ta yapılan arkeolojik kazılarla ortaya çıkan eser ve mekanların ziyaret açılması, yine Harput’ta bulunan tarihi mekanlar, müzeler; dağ-doğa turizmin de kanyonların, Hazar Gölü ve Hazarbaba Dağı’nın öneme sahip olması, doğal, tarihi ve beşeri güzelliklere sahip Ağın, Keban, Baskil, Palu, Kovancılar, Karakoçan, Maden, Sivrice, Arıcak ve Alacakaya’ya sahip Elazığ, kültür ve sanat şehri olarak bilinirken; bir türlü kültür yolu festivalinde yer edinemiyor.

Turizm ve kültürde daha iyi konuma gelinebilmesi için bir çok kez çalıştaylar yapılan Kültür Şehri Elazığ’ın Kültür yolu festivallerine dahil edilmemesi yada edilememesi konusu bir türlü aydınlatılamıyor.

Kültür Yolu Festivali’nin Elazığ’da yapılmamasının en önemli nedeni yetkililerin konuya ciddiye alıp takip etmemeleri olarak görülüyor.

Kültür Şehri Elazığ, Kültür Yolu Festivali'ne Dâhil Edilemiyor

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme