LÖSEV, Anıtkabir'de

LÖSEV'in Vakfa kayıtlı on binlerce lösemi ve kanserle mücadele eden çocuğu, aileleri ve gönüllüleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda bir araya geldi.

Cumhuriyet’in 101. yılı dolayısıyla LÖSEV, Anıtkabir’de gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlikle Atatürk’e olan minnet ve saygısını sundu.

5 Ekim 2024 tarihinde düzenlenen törene, LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri, on binlerce lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk, aileleri, iyileşmiş gençler, yetişkin kanser hastaları, bağışçılar ve gönüllüler katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 40 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen bu buluşma, bir kez daha LÖSEV’in toplumda yarattığı farkındalığı gözler önüne serdi.

ANITKABİR ZİYARETİ
Etkinlik, Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine ulaşan LÖSEV Ailesi’nin saygı duruşuyla başladı. Dr. Üstün Ezer ve beraberindeki heyet, burada LÖSEV çelengi bıraktı. Ardından Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Ezer, duygusal bir metin kaleme aldı. Deftere yazdığı satırlarda, “Sevgili Atam, Türk milleti olarak sana karşı utanç içerisindeyiz. Sizlere layık olamadık” ifadelerini kullandı. Dr. Ezer, Türk milletinin Atatürk’ün mirasına sahip çıkma konusunda yeterince hassas davranmadığını vurguladı.

Ezer, sözlerine şöyle devam ederek, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş raylarından çıkmış durumda. Önümüzde buz dağları var ve çarpıp yok olmamak için tek çaremiz ülkemizi tekrar kuruluş raylarına oturtmaktır.” dedi

Eğlence ve Farkındalık
Anıtkabir ziyaretinin ardından etkinlik alanında coşkulu bir program gerçekleştirildi. LÖSEV’in Eğitim Kurumları öğrencileri, koro ve dans gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Katılımcılar, DJ Fatih Kanmaz ve DJ Serkan Kızılbayır’ın müzikleri eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Ayrıca, Grup 5Evler adlı müzik grubu da sahne alarak etkinliğin coşkusunu artırdı.

Etkinlik sırasında, LÖSEV yetkilileri, lösemi ve kanser tedavisinde başarı oranını artırmak için verdikleri sözü yineleyerek, “Lösemili çocuklarımıza söz verdik; tedavide başarı oranını yüzde 100’e çıkarmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dediler.

GELECEK VİZYONU
LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Cumhuriyetin 101. yılının önemine dikkat çekerek, “Atatürk’e söz verdik; Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak ve lösemili çocukların tedavi süreçlerini desteklemek için çalışacağız” dedi.

Ezer, “Bugün belki her şeyin başlangıcı, belki de kurtuluşumuz için son gündür. ‘Söz konusu sağlık ve vatan ise gerisi teferruattır’” diyerek, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme