• Haberler
  • Spor
  • Malatyalı Boksör Paris'te Madalyayı Garantiledi

Malatyalı Boksör Paris'te Madalyayı Garantiledi

Malatyalı milli boksör hatice akbaş paris 2024 olimpiyatlarında tarih yazmaya devam ediyor. Olimpiyata hazırlık döneminin bir bölümünü elazığ'da geçiren hatice akbaş, 3. Tur maçında moğol rakibini 5-0 mağlup edip bronz madalyayı şimdiden garanti etti.

Ve Hatice Akbaş, Paris 2024 olimpiyatlarında madalyayı şimdiden garanti etti.

Paris 2024 olimpiyatları öncesinde hazırlıklarının bir bölümünü babası ve aynı zamanda antrenörü Kerem Akbaş eşliğinde Elazığ’da geçiren Malatyalı Milli boksör Hatice Akbaş, Paris 2024’de 3. Maçına çıktı.

Moğol Enkhjargal Munguntsetseg’yi 5-0 yenerek yarı finale yükselen Hatice Akbaş şimdiden madalyayı garantiledi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki North Paris Arena’da yapılan kadınlar 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbaş tarih yazıp 85 milyonu gururlandırdı.

Rakibini 5-0 yenerek yarı finale yükselen Hatice’nin rakibi daha sonra belli olacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer, müsabakayı salonda izledi. Bakan Bak, müsabaka sonunda bir araya geldiği Hatice ve babası ile milli takım antrenörlerini tebrik edip “Hatice’mizden Altın Madalya bekliyoruz. ”dedi.

Hatice Akbaş’ın Babası ve Antrenörü Kerem Akbaş çok mutluyum ifadelerini kullanırken, Milli boksör Hatice Akbaş ise başarısının arkasında babasının olduğunu kaydederek, “tüm babalar kızlarının arkasında olsunlar” ifadelerini kullandı.

Hatice Akbaş hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu da kaydetti.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme