Memurlara İnce Ayar!

Rehbere göre kamuda yeni otobüs, otomobil gibi motorlu araç alımlarında elektrikli araçlar öncelikli olarak değerlendirilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılacak. Bu kararla birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Rehberinde devlet dairelerinin kışın en fazla 22 dereceye ısıtılmasını, çatılarına güneş paneli kurulmasını, kamu kurumlarının kampüs içi ulaşımında bisiklet kullanılmasını öngörüldü.
Kamu binalarında ortam sıcaklığının ısıtma sezonunda (kışın) en fazla 22, soğutma sezonunda (yazın) ise en az 24 derece olması sağlanacak. Kamu kurumlarında kampüs içi ulaşımda bisiklet veya elektrikli araçlar özendirilecek.
Rehbere göre kamuda yeni otobüs, otomobil gibi motorlu araç alımlarında elektrikli araçlar öncelikli olarak değerlendirilecek. Kamu binalarının çatılarına ve otopark alanlarına güneş enerjisi panelleri kurulacak. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması için kamu binalarına konulan yüzde 15 enerji tasarrufu hedefi, yüzde 30’a çıkartılacak.
Yıllık toplam enerji tüketimi 250 ton eşdeğer petrol (TEP) üzeri olan binalar veya toplam inşaat alanı 10 bin metrekare üzeri olan kamu binaları, 'enerji yöneticisi' görevlendirecek. Mülkiyeti kamuya ait olan, hakkında yıkım, taşınma veya elden çıkarma planı olmayan ve 1 Ocak 2024 itibarıyla en az 5 yılını tamamlamış binalar; ısıtma, soğutma, havalandırma, aydınlatma, sıcak su tedariki ve diğer ekipmanlar için kullanılan enerji kaynakları ve verimli ekipman kullanımlarında yüzde 30 tasarruf hedefi koyacak.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme