Mersin'de Yaşayan Elazığ'lılardan Karar!

Elazığ'lılar Kültür Sanat Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneğinin Kuruluşu İçin İlk Adımlar Atıldı.

Mersin’de yaşayan Elazığlı vatandaşlar dernekleşme yolunda ilk adımı attı. Mersin Novano otelde bir araya gelen Elazığlı iş insanı, bürokrat ve vatandaşlar dernekleşme yolunda istişare buluşması gerçekleştirdi. Mersin’de yaşayan Elazığlıların dayanışması ve iletişimlerinin artırılması gibi konularda fikir alışverişi yaparak örgütlenme yolunda ilk adımı attılar.

Yoğun ilgi gösterilen buluşmayla ilgili açıklamalarda bulunan Köksallar Turizmin Sahibi Ayhan Keske, “İyi günde kötü günde tüm Elazığlıları bir araya getirmek ve dayanışmayı sağlamak amacıyla ilk adımı attık. Burada ki buluşmamızın amacı Mersin’de yaşayan Elazığlıları dernek çatısı altında toplamak, Elazığ geleneğini, göreneğini, Gagkonun kardeşlik, mertlik, insanlık anlamına geldiğini, Folkloruyla, Harput’uyla, Hazarı, Keban’ıyla, süt kalesi ve yemek çeşitleriyle geçmişten günümüze, günümüzden geleceğimize köprü olmak olduğunu söyledi.

Dayanışma ve birlikte olmak adına düzenlediğimiz gecemize İş insanlarımız, bürokratlarımız, halkımız yoğun teveccüh gösterdiler. Burada yaptığımız görüşmeler ışığında Mersin’de yaşayan Elazığlı vatandaşlarımızla yardımlaşabilme ve dayanışabilme amacıyla dernek kurmayı amaçlıyoruz. İlerleyen zamanlarda daha geniş kitlelere ulaşabilmek için çeşitli buluşma ve etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

Daha önce Elazığlıları buluşturan bir derneğin olduğunun altını çizen Ayhan Keske, “Maalesef pandemi sürecinde çok sayıda dernek olduğu gibi bizim derneğimiz kapanmak zorunda kaldı. Arkadaşlarımız bu süreçte çok büyük çaba sarf ettiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah birlik ve beraberlik içinde yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Birlikte çok sayıda çalışmayı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme