MHP'den Eti Krom Mağdurlarına Destek!

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, yaptığı açıklamada işçilerin yanında olduklarını belirtti.

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Elazığ Alacakaya ilçesindeki Ferrokrom tesislerinde banka promosyonu, ikramiyeleri ve taban maaşlarına zam taleplerinin karşılanmaması nedeniyle grev başlatan işçilere şirket sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın konuşmalarına tepki gösterdi.
MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, işçilerin haklı taleplerine destek vererek, yanlarında olduklarını belirtti.

İŞÇİLERİMİZ TOPLUMUN TEMEL TAŞI

Bal açıklamasında; “İşçi kardeşlerimiz; ülkemizin her köşesinde, her sektörde, alın teri dökerek, emek vererek, üretimde bulunarak toplumun temel taşını oluşturmaktadırlar. Tüm bu emeğe karşılık ne yazık ki, birçok işçimiz hala adil olmayan çalışma koşullarıyla ve düşük ücretlerle mücadele etmektedirler.”

YANLARINDAYIZ, OLMAYADA DEVAM EDECEĞİZ

“Alacakaya ilçemizde Ferrokrom tesislerinde çalışan işçi kardeşlerimiz özlük haklarıyla ilgili olarak banka promosyonu, ikramiyeleri ve taban maaşlarına zam taleplerinin karşılanmaması üzere yaklaşık 11 gündür başlatmış olduğu grevi Milletvekilimiz Sayın Semih Işıkver ile birlikte yakından takip ederek işçi kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğimizi kamuoyu nezdinde bir kez daha ifade ediyoruz.”

ŞİDDETLE KINIYORUZ

“Ayrıca Ferro Krom İşletme sahibi Sayın Ali Rıza Yıldırım’ın medyaya yansıyan diyaloğunu ve ifadelerini şiddetle kınıyoruz. Sağduyu ve anlayışla hareket etmesi gerekirken işçilerimize kullanmış olduğu üslubu kendisine yakıştırmadığımızı belirtiyor ve ilimiz Milletvekilerini zan altında bırakan yakışıksız ithamlarından dolayı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Aksi taktirde gereken cevap misliyle verilecektir.”

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme