• Haberler
  • Genel
  • Milletvekili Erol: Bu Yasayı İlk Önce Vicdanlar Reddedecektir

Milletvekili Erol: Bu Yasayı İlk Önce Vicdanlar Reddedecektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Başıboş Sokak Köpekleri ile ilgili hazırlanan kanun değişikliği ve yasa teklifi konusunda açıklamalarda bulundu.

Ak Parti tarafından hazırlanan Sokak Hayvanlarıyla ilgili Kanun değişikliği talebi komisyondan geçti. Bu kapsamda başıboş sokak köpeklerinin katledilmesine neden olabilecek ucu açık değişiklikler kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Başta CHP olmak üzere birçok partinin tepkisine neden olan bu yasa teklifiyle ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da açıklamalarda bulundu.

EROL: “SONUNA KADAR KARŞISINDA DURACAĞIZ”

Milletvekili Erol, Ak Parti’nin toplumun vicdanına ters düşen asla kabul edilemeyecek bir 'ben yaptım oldu' mantığının daha eşiğinde olduğunu, ülkemiz insanının sokak hayvanlarına yönelik tehlikeli ve ucu açık olaylara kapı aralayacak adıma onay vermeyeceğini belirterek: “AKP yine toplumsal vicdanı bir yana bırakarak bu ülkenin asla kabul etmeyeceği bir zalimliği hayata geçirmeye çalışıyor. Sokak hayvanları bir sorun mu? Evet, bir sorun. Peki 20 yıldır bu sorun için bir adım atıldı mı?

Kesinlikle atılmadı. Eğer gerekli adımlar bu kadar uzun bir sürede atılsaydı sorun bu noktaya gelmeyecekti. Şimdi ise 20 yıldır çözemedikleri bir sorunu zalimce, bu ülkeye ve bu ülkenin vicdanlı toplumuna yakışmayacak bir şekilde çözmeye çalışıyorlar. Hayvanları katletmek, öldürmek bir çözüm yolu olabilir mi? Bunu hangi vicdan kabul edecek? Biz uyarımızı yapıyoruz. Sonuna kadar bu yasa değişikliğinin karşısında olacağız. AKP bu dayatma ile bir kez daha toplumun gözünde kendi değerini düşürecek. Bu yasayı en başta ve en sert şekilde halkımızın vicdanı reddedecekti!” şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme