Odalar Birliği'nden Ortak Açıklama!

ETSO Başkanı İdris Alan geçtiğimiz günlerde katıldığı toplantıda sektörlerin eleman bulma sorununa dikkat çekmiş, 'sığınmacılar olmasa, birçok sektör durma noktasına gelir' demişti. İdris Alan'ın o açıklamalarına Elâzığ'daki oda başkanlarından destek geldi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sığınmacılar olmazsa birçok sektör durma noktasına gelir açıklamasına birçok sivil Toplum Örgütünden destek geliyor. Elazığ Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Turan Kurnaz ve Elazığ Karma Esnaf Odası Başkanı Hakan Albayrak yaptıkları açıklamada Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın açıklamalarına destek verdi. Elazığ’da birçok sektörde eleman bulma konusunda sorun yaşandığını dile getiren Elazığ Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Turan Kurnaz, mültecilerin şehrin ekonomisine iş gücü noktasında katkısı olduğunu ifade etti.

"PERSONEL SIKINTISI YAŞIYORUZ"

Başkan Kurnaz: “yabancı uyruklu mülteciler olmamış olsa açıkçası Elazığ’da tarım, hayvancılık ve birçok konuda şehrimiz işçi bulamamaktadır. Tekstil olsun sanayi olsun hakikaten personel eksikliğini çekiyoruz. Mültecilerin buralardaki görevleri çalışmaları yani şehrin bana göre ekonomisine destek veriyor diye düşünüyorum. Bizim kendi insanımız bu konuda hakikaten duyarsız. iş arıyorum diyor ama iş bulduğumuzda yok masa başı istiyorum diyor. Unutulmaya yüz tutmuş meslek kollarımızı canlandırmak için hem hükümetin vermiş olduğu faizsiz kredi desteklerini hem de Elazığ’ın tarımsal bazda olsun hayvancılık bazda olsun hakikaten eleman bulamamaktayız. Bu konuda yabancı mültecinin bu denli işleri yapması Elazığ’ın avantajınadır diye düşünüyorum. Mülteci olabilir ama neticede oda bir insan sayın İdris Başkanın yapmış olduğu açıklama bana göre doğru olandır.” Dedi.

"MÜLTECİLER OLMASA İŞLER DURMA NOKTASINDA"

Halk Eğitim Merkezli çıraklık eğitimlerinin açılmasını talep eden Elazığ Karma Esnaf Odası Başkanı Hakan Albayrak, mülteciler olmasa işlerin durma noktasına gelebileceğini ifade etti; ailelere seslendi.

Başkan Hakan Albayrak: “esnaflarımız artık eleman bulamaz hale geldiler. Bu dönemde biz çıraklık okullarının ve halk eğitim merkezlerinin esnaflara yönelik bazı kurslar açmasını istiyoruz. Esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için ailelerimize sesleniyorum: çocuklarımızın usta olabilmesi için sektöre göndermeleri gerektiğini söylüyorum. Sektörel anlamda artık çırak sıkıntısı çok fazla oldu, usta sıkıntısı da fazlalaştı. Elazığ’da yaptığımız bazı işlerde mültecilerin çalıştığını görüyoruz. Bunların olmaması gerçekten Elazığ’da işlerimizin bazen durma seviyesine gelebileceğine işarettir. Biz vatandaşlarımızın bir an önce sektörel anlamda çırak yetiştirilmesi için ailelerin çocuklarını sektöre göndermelerini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme