Özel, Elazığ'ı Örnek Gösterdi!

CHP grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümeti eleştirerek Elazığ'ı örnek gösterdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada hükümetin adrese teslim ihaleler verdiğini ifade ederek, Elazığ örneğini verdi.

“KAPALI ZARF USULÜYLE ADRESE TESLİM YAPIYORLAR”

Kapalı zarfla yapılan ihalelerin hangi firmalara verildiğinin önceden belli olduğunu söyleyen Özel, Elazığ’da da gerçekleştirilen bir bakır madeni ihalesinin kapalı zarf usulüyle adrese teslim olduğunu ifade ederek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yakın zamanda gerçekleştirilen başka bir bakır madeni ihalesinin hükümet tarafından yandaş firmaya verildiğini iddia ederek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“MALINIZI YANDAŞINA VERSİN DİYE Mİ OY VERDİNİZ?”

“Yakın zamanda kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen ihale hükümetin yandaş firması olan Cengiz Holdigin yan kuruluşu Eti-Bakır A.Ş’ye verildi. İhale tutarı 3.5 milyar iken sahadaki cevher ise 79.8 ton civarında. Cevherin bugün ki değeri ise 456 milyar. Rezerv tutarı ile ihale tutarı arasında 123 kat fark var. Siz Ak Partiye 456 milyarlık malınızı 3,5 milyara yandaşına versin diye mi oy verdiniz? Devlet bey bu konuya susup otursun diye mi oy verdiniz?

“CEVHERİMİZİ CENGİZ HOLDİNGE PEŞKEŞ ÇEKENLERE YAZIKLAR OLSUN”

Bu milletin 456 milyarlık bakır cevherini 3.5 milyara Cengiz Holdinge peşkeş çekenlere yazıklar olsun. Biz bunu unutmayacağız. Günü gelince bunun hesabını sorun. Baba oğula, kardeş kardeşe vermiyor. Nasıl bir ilişki varmış da veriliyor.

Elazığ’da ne oldu, verilenin 10 katı oldu. Burada da aynısı olacak. Bu insaf değildir, yapılan iş ahlaki değildir” dedi.

İşte Özel’in grup toplantısında Elazığ örneğini verdiği konuşmaları haberimizde…

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme