Özgür Özel'den Eti Krom Tepkisi

Özgür Özel'den Elazığ'da eylem yapan işçileri azarlayan Eti Krom'un sahibi Ali Rıza Yıldırım'a: 'Seni kim şımarttı? Babasının malı zannediyor. Ya işçilerin hakkını verirsin ya da oraya geliriz senin alnını karışlarız.'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Elazığ'da eylem yapan işçileri azarlayan Eti Krom'un sahibi Ali Rıza Yıldırım'a" Ya işçilerin hakkını verirsin ya da oraya geliriz senin alnını karışlarız."dedi.

SENİ KİM ŞIMARTTI

60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satıp zenginleşen Ali Rıza Yıldırım’ın işçileri azarlamasına çok sert tepki gösteren Özel; “Elazığ Eti Krom işçileri 'Yetiş CHP' dedi. Bir patron var. Devletten ihaleyle krom madenini almış. En son 70'lerin sonunda rahmetli Deniz Baykal özelleştirdi. Anayasa'da yazıyor; madenler bizim. Bunlara işletme hakkı veriyorlar ki Anayasa'nın arkasından dolaşmaktır. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor. Gidiyor bin dolara yurt dışında satıyor. Bu şirketin yurt dışında dünya kadar malı var. Ve bu şirketin çalışanları temmuz ayı gelince enflasyon zammı istediler. Eylem yaptılar. 60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satıp zenginleşen Ali Rıza Yıldırım, işçileri azarlıyor. "Kapatırım aç kalırsın" diyor. Sen kimin madenini kapatıyorsun. Seni kim şımarttı böyle. Yarın görüşme var. O küstah Ali Rıza Yıldırım'a diyorum; Ya işçilerin hakkını verirsin ya da senin alnını karışlarız.”dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme