Palu ve Kovancılar İçin İlk Kazma Vuruldu!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ Palu ve Kovancılar ilçe merkezlerinde içme suyu arıtma tesisinin yapımı için ilk kazma vuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

PALU VE KOVANCILAR İLÇE MERKEZLERİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ YAPIMINA İLK KAZMA VURULARAK İŞE BAŞLANILDI

Elazığ Palu ve Kovancılar İlçe Merkezleri İçme suyu Aırtma Tesisi yapımına ilk kazma vurularak işe başlanıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Hamzabey Barajından branşmanla alınacak hamsu arıtılarak Palu ilçesine 20 L/s, Kovancılar  ilçesine 25 L/s olmak üzere ilçelerimize yılda 1.42 milyon m³ içme ve kullanma suyu temini sağlanacağını.” belirtti.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “İş kapsamında günlük 5 bin 500 m³ kapasiteli içme suyu arıtma tesisi ve Palu ilçesine 1 adet bin m³ büyüklüğünde su deposu imalatının yapılacağını” söyledi.

Palu ve Kovancılar İlçelerimizde Yaşayan Vatandaşlarımızın Hizmetine Sunacağız
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Arıtma tesisinin tamamlanması ile Hamzabey Barajından alınan suyun isale hattı aracılığıyla günlük 5 bin 500 m³ kapasiteli su arıtma tesisi Palu ve Kovancılar ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunarak 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme