• Haberler
  • Eğitim
  • Prof.Dr. Demir En Etkili Araştırmacılar Arasına Girdi

Prof.Dr. Demir En Etkili Araştırmacılar Arasına Girdi

Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir, Stanford Üniversitesince yapılan araştırma sonucunda Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde yer aldı.

Fırat Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesi açıklandı. Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir  Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE’NİN EN ETKİLİ ARAŞTIRMACILARI ARASINDA OLMA BAŞARISINI GÖSTERDİ

ABD’nin Stanford Üniversitesi & Elsevier tarafından hazırlanan 2023 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı.  Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Beşir DEMİR, Eğitim (Education) alanında  çalışmalarıyla dünyanın en etkili 246. bilim insanı olarak gösterildi.  Stanford Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Selçuk Beşir DEMİR’in sosyal bilimler (Social Science)  kategorisinde dünyada 221. sırada olduğu açıklandı. 2021 ve 2022 yıllında da  “dünyanın en etkili bilim insanları” arasında gösterilen Dr. Demir; 2023 yılında hem sosyal bilimler ve hem de eğitim kategorilerinde Türkiye’nin en etkili araştırmacıları arasında olma başarısını gösterdi.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 190 bin bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı.

19 Ekim 2021 tarihinde Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2020 alıntı yılına göre, ilk %2 lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi; "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2020 yılı çalışmalar)" olarak iki kategoride listelendi.

Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Bilim insanlarının sadece “2020 yılı çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan listede, yüzde 2’lik dilime giren 190.063 bilim insanı sıralandı. Sıralamaya Türkiye’den 1.150 Öğretim Üyesi girerken, bu listede Fırat Üniversitesi’nden 42 Öğretim Üyesi yer aldı. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada yer alan Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir  8 makalesi ile adından söz ettirmeyi başardı. 

Prof.Dr. Demir En Etkili Araştırmacılar Arasına Girdi

EN ÇOK ATIF ALAN TÜRK ARAŞTIRMACILAR ARASINDA YERALDI

Kendi çalışma alanında birçok dereceleme kuruluşuna göre dünyada ilk 500 araştırmacı arasında gösterilen Dr. Demir, yayınları ile Scopus ve WOS kayıtlarına göre eğitim alanında en çok atıf alan Türk araştırmacılar arasında yer alıyor. Her yıl 10’un üzerinde konferans ve sempozyuma çağrılı konuşmacı olarak katılan Dr. Demir, aynı zaman kendisi tarafından modellenmiş ve geliştirilmiş stratejileri ve modelleri öğretmen yetiştirme sürecinde kullanmaktadır. Dr. Demir;  Fırat Teknokent bünyesinde kendisi tarafında kurulan şirkette ARGE ve eğitim çalışmalarına devam etmekte olup; bu kapsamda Türkiye’nin en çok kullanılan uzaktan öğretim portalları arasında gösterilen AYEUM portalının geliştiricisidir. Akagev, zekatestianalizi, e-üniversitem ve Librarytürk gibi özgün eğitim odaklı ARGE projelerinin halen yürütücüsüdür.

Günışığı Gazetesi olarak listede yer alarak önemli bir başarıya imza atan hocamız Prof. Dr. Selçuk Beşir Demir’i kutluyor, bilimsel çalışmalara yaptığı katkılar için teşekkür ediyoruz.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme