• Haberler
  • Genel
  • Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler Kamuya Açılmalı!

Ruhsatı İptal Edilen Hastaneler Kamuya Açılmalı!

Genç Sağlık Sen Elazığ İl Başkanı Timur Gök, yenidoğan çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir sağlık skandalına yol açan bu çetenin çökertilmesinin ardından, ruhsatı iptal edilen özel hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Gök, yaptığı açıklamada, insanlıktan nasibini almayan ve bebek katili olarak nitelendirilen bu kişiler için toplumda vicdanen ağır bir ceza verilmesi gerektiğini belirtti. “Bu haysiyetsizler, yüce yargıda da tutuklanmışlardır.” diyen Gök, Sağlık, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları'nın konuyla ilgili titizlikle çalıştığını dile getirdi.

Sağlık sisteminin bu duruma bir günde gelmediğine dikkat çeken Gök, sistematik sorunlarla yüzleşmenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Olayda adı geçen 10 hastanenin ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından, bu hastanelerin kamusallaştırılmasının önemine değinen Gök, “Halkımızın kullanımına açılması, sağlık hizmetlerimizin sürdürülebilirliğine ve hastane ihtiyacına bir nebze olsun destek sağlayacaktır.” dedi.

Ayrıca, bu olayların sağlık camiasına zarar verdiğini ve sağlık çalışanlarının güvenini zedelemeye çalıştığını belirten Gök, sağlık çalışanlarının, ülkenin her felaketinde en ön safta yer aldığını hatırlattı. “6 Şubat depremlerinde sağlık çalışanlarımız, ailelerini enkazda bırakarak yaraları sarmak için koşturdular. Korona virüs pandemisinde de fedakarca hizmet ettiler.” diye ekledi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme