Sağlık ve İstihdamda Devrim!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Ak Parti İktidarının sağlıkta devrim yaptığını vurgulayan Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, toplantıdaki konuşmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta yapılan devrim niteliğindeki yatırımların yine sağlıkta ciddi istihdam yarattığını ifade eden Prof. Keleş, Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi; olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi”sözleriyle sağlığın Ak Parti İktidarının öncelikleri arasında olduğuna dikkat çekti.

“ÖNCE SAĞLIK”

Milletvekili Keleş, iktidarın sağlık alanında ülkemizi uluslararası bir sağlık merkezi konumuna taşıdığını belirterek, “ “Önce sağlık" ilkesi, sonra "herkes için sağlık" diyerek büyük değişimler gerçekleştirilmiş, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sosyal güvenlik sistemleri entegre edilmiş ve acil hizmetlere erişim kolaylaştırılmıştır.” Dedi.

İNSAN ODAKLI YAKLAŞIM

2003 yılında ilan edilen Sağlıkta Dönüşüm Programı ile başlayan süreç, sağlık hizmetlerinin her vatandaşı kapsayacak şekilde eşit ve erişilebilir olmasını sağlamak, sosyoekonomik ve yapısal sorunları çözmek için insan odaklı bir yaklaşım benimsenmiştir diyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 2002 yılında 378 bin olan sağlık personeli sayısını 2022 yılında 1 milyon 350 bin kişiye, 2022 yılı itibarıyla toplam hekim sayısını yaklaşık olarak 194 bine, hemşire sayısını ise 243 bine ulaştırdıklarını bu sebeple sağlıkta ciddi oranda istihdam sağlandığını ifade etti.

ÖRNEK BAŞARILARA İMZA

Uluslararası sağlık hizmetlerinde lider konumda olabilmek adına canhıraş çalıştıklarını belirten Milletvekili Keleş, Türkiye’de sağlık sisteminin bir dönüşüm geçirdiğini, uluslararası alanda örnek gösterilecek başarılara imza atıldığını ve bu başarı hikayesinin devam edeceğinin altını çizdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme