Şehrin Ortasındaki Köy Zafran

Elazığ'ın eski bir yerleşim alanı olan Zafran, imar ve kentsel dönüşüm sürecinde geride kalmış durumda. Bu durum, şehrin ortasında adeta bir köy gibi kalmasına neden oluyor. Zafran Mahallesi'nin Antepia Projesi gibi bir dönüşüm ile makus talihinin sona erdirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Elazığ’da her seçim çalışmalarında  “Yeni Dönem Projeleri” içerisinde  “Uydu Kent ve Kentsel Dönüşüm Projeleri” başlığı altında;   “Şehrin eşit oranda ve her yönde gelişimini sağlamak için, Zafran Mahallesi’nde kentsel dönüşüm uygulaması gerçekleştirilerek, yaşam standartları yüksek “uydu kent” kurulacak, cazibe merkezi olması sağlanacak ve şehrin gelişen yönüyle eş zamanlı olarak gelişecektir.” şeklinde vaatlerde bulunulmuştu.

BENZER PROJELERDEN İLHAM

Türkiye’de benzer yerleşim alanlarının şehrin yaşam kültürüne kazandırılması ile ilgili birçok proje bulunmaktadır. Bu projelerden biri olan 2+1'den 9+2'ye kadar farklı konut seçeneklerinin sunulduğu Toplam 6 etaptan meydana gelen Gaziantep ilinde bulunan Antepia Projesi toplam 75 bin metrekarelik Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti, göl kenarında konumlanan meydanları, göz kamaştıran peyzajı dikkat çekiyor.  3470 konuttan oluşan GAP’tan sonra bölgeye yapılan en büyük yatırım olan Antepia, satışa çıktığı tarihten bu yana yüzde 50 prim yaptı.

Şehrin Ortasındaki Köy Zafran

ANTEPİA PROJESİ ÖRNEĞİ..

Adeta şehrin ortasında bir köy gibi kalan imar ve kentsel dönüşüm konusunda yılan hikayesine dönen Zafran Mahallesinin Antepia Projesi örneğindeki gibi bir proje ile makus talihine son vermenin zamanı gelmiş çoktan geçmektedir…

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Eski bir yerleşim alanı olan Zafran Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projelerine dahil edilmesi için, Elazığ Kent Konseyi’ni, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ve kentsel dönüşümden sorumlu diğer yetkilileri, Zafran Mahallesi’nin geleceği için harekete geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz.

ELAZIĞ’IN GENEL GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Zafran Mahallesi’nin, kentsel dönüşüm projeleri ile yeniden hayat bulması, Elazığ’ın genel gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu tür projelerin hayata geçirilmesi, vatandaşlar  için önemli bir yaşam standartı oluşturacaktır.

Şehrin Ortasındaki Köy Zafran

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme