• Haberler
  • Spor
  • Şehrin Parlayan Yıldızı: Elazığ Hipodromu

Şehrin Parlayan Yıldızı: Elazığ Hipodromu

Elazığ Hipodromu müdür Muhammet Demirçelik'in göreve başlaması ve son yıllarda üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle şehre değer katıyor. Haftanın iki günü yarış coşkusu, At'la Terapi Merkezi, Engelli Bireylerimiz için Empati Parkuru, Tiyatro sahnesi ve piknik alanları ile Elazığ Hipodromu şehrin ve bölgenin parlayan yıldızı…

Elazığ Hipodromu müdür Muhammet Demirçelik’in göreve başlaması ve son yıllarda üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle şehre değer katıyor.

Haftanın iki günü yarış coşkusu, At’la Terapi Merkezi, Engelli Bireylerimiz için Empati Parkuru, Tiyatro sahnesi ve piknik alanları ile Elazığ Hipodromu şehrin ve bölgenin parlayan yıldızı…

Elazığ Hipodromu; yerleşkesi, son yıllarda üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri ve müdür Muhammet Demirçelik’in büyük gayretleri ile adeta şehrin ve bölgenin parlayan yıldızı. Göreve başladığı yıl itibariyle birlikte ekibiyle hipodromun her alanda Türkiye’de ses getirmesi adına hummalı bir çalışma yapan Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ve ekibi önemli işlere imza attı.

AT’LA TERAPİ MERKEZİ…

“Engelleri At’la Terapi ile aşalım” sloganı ile 2015 yılında ücretsiz olarak hizmete açılan At’la Terapi Merkezleri’nde 3000’in üzerinde çocuğa uzmanlar eşliğinde atla terapi seansları yapıldı.

Merkezlerde, özel olarak yetiştirilmiş atlar ve uzman terapistler eşliğinde uygulanan terapatik seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocukların gelişimine katkı sağlanması amaçlandı.

PIRIL PIRIL PİKNİK ALANLARI…

Müdür Demirçelik’in göreve başlaması sonrası yenilenen piknik alanları vatandaşlarımız için keyifli bir vakit geçirme olanağı sağlıyor. Pırıl pırıl bir ortamda piknik yapma olanağı yakalayan vatandaşlar, müdür Demirçelik ve ekibine teşekkür ediyor. Oturma grupları yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulurken, sıfır atık projesiyle yapılan projeler ile at heykelleri vatandaşlardan takdir topluyor. Yapılan peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları da büyük beğeni alıyor.

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ…

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan Elazığ Valiliği İl Özel İdare bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi ile Kulübümüz iş birlikteliğiyle 2022 yılında başlatılan sosyal sorumluluk projesi olarak, Elazığ Hipodromu'nda "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitim Bahçesi" oluşturuldu. Proje ile okullar ve diğer tüm misafirlerin de Eğitim Bahçesini ziyaret etmesi planlandı ve başarılı bir şekilde devam ediyor.

HAFTANIN İKİ GÜNÜ RESMİ YARIŞLAR

Türkiye Jokey Kulübü adına eşsiz göl manzarasıyla ender hipodromlardan olan Elazığ Hipodromu’nda vatandaşlar pazartesi ve Çarşamba olmak üzere haftanın iki günü yarış izleme imkanı buluyor. Özel kupalı programlarla yarışseverler büyük heyecanlara tanıklık etme imkanı buluyorlar. Göl manzarasıyla Türkiye’de olma özelliği taşıyan Elazığ Hippdromu profesyonel ve amatör fotoğrafçıların da dikkatini çekiyor.

EMPATİ PARKURU FARK OLUŞTURDU

Elazığ Hipodromu'nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara Müdür Çelikdemir döneminde Empati Parkuru da eklendi. Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve verdikleri mücadeleyi daha iyi anlamak ve anlatmak için oluşturulan Empati Parkuru geniş bir katılımla Nisan ayı içerisinde açıldı. İçinde işitme, görme ve yürüme engelli parkurlarını barındıran Empati Parkuru bölge adına büyük farkındalık oluşturdu. öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme