Sert: D-8, Bölgeselden Çok Küreseldir!

Elazığ Saadet Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Meral Sert, D-8 zirvesinin kuruluş yıldönümü olması münasebetiyle açıklama yaparak, D-8'in bölgeselden çok, küresel bir kuruluş olduğuna dikkat çekti.

“D-8 15 Haziran 1997 yılında İstanbul'da dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğinde Çırağan sarayında yapılan devlet ve hükümet başkanları zirvesinde resmen ilan edilmiştir” diye Başkan Sert, açıklamasında şunları kaydetti:

“D-8'de yer alan ülkeler arasında Bangladeş,Endonezya,İran,Malezya,Mısır,,Nijerya,Pakistan ve Türkiye yer alıyor.

D-8'in kurulmasındaki ama; Büyük bir ekonomik potansiyeli, çeşitli kaynakları, geniş bir nüfus ve coğrafi alanı temsil eden 8 ülke arasında ticaret ilişkilerinde yeni fırsatlar yakalamak ve çeşitlendirmek uluslararası düzeyde karar alma sürecine katılımı arttırmak, daha iyi hayat şartları sağlamak, somut ortak projeler etrafında ekonomik iş birliğini geliştirmek ve gelişmekte olan ülkelerin dünya ekonomisindeki durumlarını güçlendirmektir. D-8 kurucu üyelerinin kompozisyonun da yansıttığı gibi bölgesel olmaktan çok küresel bir kuruluştur. Üyelik, grubun hedeflerini, ilkelerini benimseyen ve ortak bağları paylaşan diğer gelişmekte olan ülkelere de açıktır.

“ÜSTÜNLÜK SAĞLAYANIN EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAĞI YOK”

Ancak savaştan beslenenin barışı, üstünlük taslayanın eşitliği sağlayacağı yok. Çifte standart uygulayanın adaleti, güçsüzü sömürenin adil düzeni hâkim kılacağı yok. Menfaatleri için her türlü çatışmayı göze alırlar, diyalog ikliminde gözleri yok. Demokrasi bahanesiyle tahakküm kurarlar, insan haklarına riayet edecekleri yok kurdukları birliklerde dirliğe, uluslararası mahkemelerde adalete yer yok. Mazlum coğrafyalar başta olmak üzere bu dünyanın yeni bir düzene, yeni bir birliğe ihtiyacı var. Barış, eşitlik, adalet için adil düzen ve diyalog iklimi için insan hakları, hürriyetler ve demokrasi için zulmün karşısında duran birlik bizim birliğimiz. Şimdi kapatmamız gereken bir çağ, kurmamız gereken yeni bir dünya var. Bizim birliğimiz bütün insanlığın saadeti için var. Hak ve adalet uğruna zulme karşı bir olan 8 ülkenin 6 yıldızıyla yeni ve adil bir dünya.

“TÜRKİYE’NİN VE İNSANLIĞIN İHTİYACI VARDI”

Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan hocamızın sürekli üzerinde durduğu ve vurguladığı "Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya Düzeni Ve Bütün İnsanlığın Saadeti" yeminlerinin çok uzak olmadığını dile getiriyor, o günlerin gerçekleşeceğine inancını her fırsatta söylüyordu. O kadar işbirlikçilik fitnelerini havada uçuştuğu böyle günlerde, böylesi müjdelere, hem Türkiye'nin, hem Dünya'nın hem insanlığın, gerçekten de çok ihtiyacı bulunuyordu. Evet, Erbakan savunmuyor, hamle yapıyor ve kutlu geleceği kurguluyordu.

“ELZEM BİR KARAR”

Dünya'nın küresel çeteye teslim olduğu başta Filistin olmak üzere bütün insanlığın Siyonizmin zulmü altında ezildiği şu günler Erbakan hocanın D-8'lerin kuruluşunun ne kadar yerinde ve elzem bir karar olduğunu yıllar sonra daha iyi anlıyoruz. D-8, tek kutuplu kapitalist ve faizci düzene karşı sunulan bir alternatiftir” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme