• Haberler
  • Genel
  • Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i Yırtan Kişi Tutuklandı !

Silopi'de Kur'an-ı Kerim'i Yırtan Kişi Tutuklandı !

Şırnak'ta bir şahsın, elindeki Kur'an-ı Kerim'i yırttığı ve küfrettiği olayına tepki gösteren, Elazığ Hak, Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Emrah Seçer, 'Türkiye Müslüman bir coğrafya. Müslüman insanların yaşadığı yerde böyle bir şey elbette ki kabul edilecek bir durum değil.' dedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir kişi Kuran-ı Kerim'i yırttığı gerekçesiyle tutuklandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Elazığ Hak, Adalet ve Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü Emrah Seçer, “Kur'an-ı Kerim malumunuz bizim temel kitabımız.

Bütün insanlığın kitabı. Bütün insanların kitabına el uzatmak, dil uzatmak hiç kimsenin ne cüretidir, ne hakkıdır.

Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam döneminde de buna benzer bir takım vakalara yeltenildiğinde efendimizin bu konularda çıkışı çok sert olmuştur.

Kendi şahsına yönelik olan sözlerde efendimiz mülayim olarak hareket etmiş. Ama mevzu Kur'an-ı Kerim, mevzu islam olacak. Bizim mukaddeslerimiz olunca sahabeler efendimizin yüzünün renginin değiştiğini söylüyor. Hiçbir zaman olmadığı kadar kızdığını, hiçbir zaman olmadığı kadar derhal harekete geçirilmesi gerektiğini anlatıyor. Rivayetlere baktığımızda.” dedi

TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR COĞRAFYA

Türkiye’nin Müslüman ülkesi olduğuna vurgu yapan Emrah Seçer, “Böyle bir durum bizim Türkiye’mizde olmuşsa Türkiye Müslüman bir coğrafya. Müslüman insanların yaşadığı yerde böyle bir şey elbette ki kabul edilecek bir durum değil. Avrupa batı ülkelerinde buna benzer bir takım olaylar oldu ve bütün dünya ayaklandı. Türkiye’de böyle bir şey olmuşsa bunun arkasından farklı insanlar vardır. Farklı ideolojiler, farklı düşünceler vardır yani. Hükümetimiz bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme