Şimdi De Psikoteknik Testi Çıktı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından tüm İl Hakem Kurulu Başkanlarında değişikliğe gidiyor.

Merkez Hakem Kurulu yayınladığı talimatla İl Hakem Kurullarında köklü bir değişikliğe giderken değerlendirmede şimdi de psikometrik ve psikoteknik testine tabi tutarak teste tabi tutacak.

İl Hakem Kurulu başkanlarına yönelik yayınlanan mesajda şu mesaj yer almakta; ‘’Değerli İl Hakem Kurulu Başkan Adaylarımız; Psikometrik ve psikomotor sistemler kişilerin algı, dikkat, tepki reaksiyon gibi yetkinliklerinin yanı sıra göreve ilişkin bir takım kişisel özelliklerini de berlirlemeye yönelik olarak hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. TFF ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Örtütsel Davranış Anabilim Dalı ve Human Analytics şirketi ortak protokolü ile yapılan değerlendirmelerde bu yaklaşım benimsenmektedir. İlk olarak süper lig ve birinci lig hakem ve yardımcı hakem ve gözlemcilerin değerlendirmeleri ile naşlayan psikoteknik teslerde İl Hakem Kurulu Başkan adaylarımız da 04 Ekim 2023 Çarşamba günü online değerlendirmeye alınacaktır’’ denildi.

Test online yapılacağından testin adayların email adreslerine lingin atılacağı ve verilen süre içerisinde sisteme giriş yapıp, ilgili testleri cevaplamaları istenmekte. Verilen süre içerisinde sisiteme giriş yapamayan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Elazığ’da da mevcut İnanç Özgen, yeni atanacak İl Hakem Kurulu başkanı ve yönetiminin göreve başlamasına kadar görevini yürütmekte.

ELAZIĞ DAHA SEZONU AÇMADI

İl Hakem Kurullarında yapılan değişiklikler ile birlikte mevcut hakemler de bir boşluktalar.

Sezonun başlamasıyla birlikte süper lig ve birinci ligde 7. Hafta, 3. Ligde de 4. Hafta geride kaldı.

İlimizde de 5 klasman, 7 ise bölgesel kadroda hakemlerimiz ter dökecekler. Fakat ligin başlamasıyla birlikte Elazığ hakem camiası sezona bir açılışla merhaba diyemedi. Bir yandan maçların başlaması; bir yanda da İl Hakem Kurulunun belirlenme aşaması hiçbir etkinliğin yapılmasına kesin bir tarih vermiş değil.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme