• Haberler
  • Genel
  • Sivrice'de Köy Yolları Kullanılamaz Hale Geldi

Sivrice'de Köy Yolları Kullanılamaz Hale Geldi

Muhtar Süleyman Altuntaş yol sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve bu alanda kalıcı bir iyileşme sağlanması için çağrı yaptı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Taşyayla, Yürekkaya, Gerendere ve Kayabağları köylerinin bağlantı yolları yıllardır ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bölgedeki köy yollarının durumu, yıllık bakım ve onarım programlarına dahil edilmesine rağmen hala çözüme kavuşmuş değil. Özellikle köy deresinden alınan toprakla yapılan asfalt, zamanla kullanım açısından uygun olmaktan uzak hale geldi.

4 KÖYÜN BAĞLANTI YOLU KULLANILAMAZ HALDE

Yaklaşık 8 yıl önce yapılan bu yollar, günümüzde kullanılmaz durumda. Eski uygulama kapsamında çakıl malzemesi eklenmiş ancak bu çözüm yetersiz kalmış. Yağışlı havalarda yolun toprak yapısı bozulup ve yol giderek daha kötü bir duruma gelmiş durumda.

MUHTAR SÜLEYMAN ALTUNTAŞ: YAĞIŞLI HAVALARDA TOPRAĞA DÖNÜŞÜYOR VE YOL TAMAMEN BOZULDU

Köy yollarının durumu hakkında bilgi veren Muhtar Süleyman Altuntaş, yaşanan sıkıntıları anlattı. Muhtar Altuntaş, “Taşyayla, Yürekkaya, Gerendere ve Kayabağları köylerinin bağlantı yolu. Bu yol yaklaşık 8 yıl önce yapıldı ve o zamandan beri kullanılmaz durumda. Yüklenici firma tarafından yapılan asfalt, yağışlı havalarda toprağa dönüşüyor ve yol tamamen bozuldu.” dedi.

YOLLARIMIZIN YENİDEN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ

Muhtar Altuntaş ayrıca, yüklenici firmanın şikayetleri dikkate almadığını ve kendilerini ölümle tehdit ettiğini belirtti. Süleyman Altuntaş; “Yol yapımında sorunlar yaşadık ve yüklenici firmayı şikayet ettik. Ancak, firmadan gelen tepki olumsuz oldu. Yollarımızın yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Büyük araçların geçişi sırasında yol iyice dağılmakta ve yapılan geçici onarımlar bu durumu düzeltmekte yetersiz kalıyor. Sayın Valimiz yeni atandı Elazığ’a, biz muhtarlar olarak sayın valimize hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Lüften bizim bu sorunumuza kayıtsız kalmasınlar. ” diye ekledi.

İL ÖZEL İDARESİ’NDEN ÇÖZÜM BEKLENTİSİ

Köy yollarındaki bu sorunların çözülmesi için Vali Numan Hatipoğlu’ndan ve İl Özel İdaresi’nden yardım ve destek beklediklerini aktaran Muhtar Altuntaş yolların kalıcı bir şekilde onarılması için yetkililere çağrıda bulundu. Bu sorun, sadece ulaşımı değil, köylerin günlük yaşamını da olumsuz etkilediğine dikkat çeken Altuntaş; yol sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve bu alanda kalıcı bir iyileşme sağlanması için çağrı yaptı.

KAYABAĞLARI DA YARDIM BEKLİYOR

Kayabağları Köyü Muhtarı Niyazi Çelik, köy yollarındaki ciddi sorunların çözülmesi için Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’na çağrıda bulundu. Yıllardır bakım görmeyen ve yağışlar sonucu bozulmuş yollar, köy sakinlerinin ulaşımını zorlaştırıyor. Muhtar Çelik, Elazığ Valiliği'nden acil yardım talep ederek, köy yollarının yeniden onarılmasını ve iyileştirilmesini istedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme