Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye verileceğini açıklamasının ardından, sosyal medya üzerinden 5 bin TL ikramiyenin yetersiz olduğunu belirten emekliler ayrıca ikramiyenin çalışan emeklileri kapsamamasına da tepki gösterdiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında emeklilere verileceğini açıkladığı 5 bin TL ikramiye, çalışan emeklileri kapsamayacak. Bu karar, emekliler arasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

Karar sonrası sosyal medyada "Emeklidesiziyoksayacak" başlıklı hashtag uzun süre trend topic listesinde 1 numarada kaldı.

İşte emekli ikramiyesi kararıyla ilgili yapılan yorumlardan bazıları;

“Cumhuriyet ikramiyesi 5.000 TL. Çalışan emekli kapsam dışı Kirada oturup 7.500 TL #emekli maaşı alan, yetmediği için asgari ücretle çalışana ise 5.000 TL ikramiye yok. Matematik olarak da yanlış, sosyolojik olarak da.  Psikolojik olarak zaten yanlış. #EmeklideSiziYokSayacak”

“O zaman tekrar seçilen vekiller de emekli maaşı almasın. Bu mantık doğru ise”

“Şu saçma sapan sistemi sonlandırın;  Adil olun Tüm emeklililerin kök maaşına 5000TL yansıtın Yetmez ama hiç olmassa Ocak ayına kadar bi nefes alsın Emekli! #EmeklideSiziYokSayacak”

“Zor durumda olan emekli üzerinden tasarrufun izahı yok. 7500 TL alan emekli geçinemediğinden zaten çalışıyor. 4 işlem zor değil.”

“Bunuda gördük emekli ayrıştırıldı  emekli / 2 = çalışan emekli Çalışmayan emekli”

“Aylarca güya emeklilere müjde için çalışıp emeklilere bir kereye mahsus 5000₺ ikramiye kararı vermişler Çalışan emekliyede yok ? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi çözüm değil sorun üretti”

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi BüyüdüSosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi BüyüdüSosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi BüyüdüSosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme