• Haberler
  • Genel
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmada Bir Başarı Örneği

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmada Bir Başarı Örneği

Ankara'nın sosyal yaşamında önemli bir yer tutan Karakoçan ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-YÖR-DER), 20 yıllık geçmişiyle bölgesel birlikteliği ve dayanışmayı artırma hedefiyle çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.

Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu derneğin Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine bağlı ilçeleri kapsayan geniş bir coğrafyada yaşayan hemşeriler arasında güçlü bir köprü kurduğunu söyledi…

Merkezi Ankara’da bulunan Karakoçan ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, farklı alanlarda etkinlik ve faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Eğitimci Yazar Sabri AĞAOĞLU, yaptığı açıklamada; Kısa adı KAR-YÖR- DER olan, Elazığ İline bağlı Karakoçan, Kovancılar, Palu, Bingöl İline bağlı Kiğı, Adaklı, Yedisu ve Yayladere, Tunceli İline bağlı Mazgirt ve Nazimiye İlçelerini bünyesinde barındıran ve geniş bir bölgeye hitap eden bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu söyledi.

Ankara'nın sosyal yaşamında önemli bir yer tutan Karakoçan ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAR-YÖR-DER), 20 yıllık geçmişiyle bölgesel birlikteliği ve dayanışmayı artırma hedefiyle çeşitli faaliyetlerde bulunuyor.
Derneğin Kuruluşu ve Amaçları hakkında bilgiler veren Ağaoğlu; “KAR-YÖR-DER, Karakoçan ve çevresindeki ilçelerle, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerindeki köy ve kasabalardan gelen hemşerileri bir araya getirmek amacıyla 20 yıl önce kuruldu. Dernek, bu geniş bölgeden gelen insanları topluca bir araya getirerek sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda birçok sosyal etkinlik düzenliyor ve çeşitli projelere imza atıyor.”dedi.

DERNEK FAALİYETLERİ VE SOSYAL ETKİLERİ TOPLUMSAL BİRLİKTELİĞİ GÜÇLENDİREN ETKİNLİKLER

KAR-YÖR-DER, hemşerilerinin sosyal bağlarını güçlendirmek ve kaynaşmalarını sağlamak için düzenlediği etkinliklerle dikkat çekiyor. Dernek, dini ve milli bayramlarda düzenlediği toplu yemeklerle üyelerini bir araya getiriyor. Bu yemekler, sadece bir araya gelmenin ötesinde, dayanışma ruhunu pekiştiren önemli organizasyonlar olarak değerlendiriliyor.
Dergi Yayıncılığı ve Bölgesel Tanıtım
Dernek, bölgenin kültürünü ve geleneklerini tanıtmak amacıyla “BAĞİN” isimli bir dergi çıkarıyor. Bu dergi, sadece bölge hakkında bilgi vermekle kalmayıp, aynı zamanda dernek faaliyetlerini ve başarılarını kamuoyuna duyurmak için de önemli bir araç olarak kullanılıyor. Derginin yayın hayatını sürdürmesi, derneğin bölgesel tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

KÜLTÜREL VE SOSYAL GECELER

KAR-YÖR-DER, Ankara’da düzenlediği sosyal gecelerle, hemşerilerinin hem sevinçte hem de zorluklarda bir arada olmasını teşvik ediyor. Bu geceler, dernek üyelerinin sosyal bağlarını güçlendirirken, aynı zamanda yardımseverlik ve dayanışma kültürünün gelişmesine de katkı sağlıyor.
Dernek Binasının Satın Alınması ve Kurumsal Gelişim

KENDİ BİNAMIZLA FAALİYETLERE DEVAM

Ankara Kızılay Semtinde dernek için bir daire satın alınarak, derneğin kendi binasında faaliyetlerini sürdürmesi sağlandı. Bu önemli adım, derneğin kurumsal yapısını güçlendirdi ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunma imkanı tanıdı.


GÖNÜLLÜ DESTEKÇİLER VE KATKILAR

Derneğin başarısında büyük payı olan katkı sağlayıcıları anmak, derneğin toplumsal desteğini de gözler önüne seriyor. Eski belediye başkanı Merhum Abdulselam Çiçek, eski devlet bakanı Ahmet Cemil Tunç, Elazığ eski milletvekili Faik Öztürk gibi isimler, derneğin kurulmasında ve faaliyetlerinde büyük rol oynadılar. Ayrıca, dernek binasının alınmasına maddi destek sağlayan iş adamları ve eski başkanlar da bu başarıda önemli bir paya sahip.

GELECEĞE DAİR HEDEFLER VE TEŞEKKÜRLER ŞÜKRANLAR VE TEMENNİLER

Sabri Ağaoğlu, derneğin geçmişteki ve mevcut yöneticilerine olan teşekkürlerini dile getirirken, gelecekte daha başarılı hizmetlerin sağlanması temennisinde bulundu.
Ankara Kızılay Semtinde Dernek için bir dairenin satın alınması ve Derneğin kendi binasında faaliyetlerini sürdürmesi oldukça başarılı bir hizmet olduğunu ifade eden Eğitimci - Yazar Sabri AĞAOĞLU, “Bu güzel Hizmetlere vesile olmuş olan KAR- YÖR- DER’ın kurulmasında büyük emeği geçen ve Hakkın Rahmetine kavuşmuş olan Karakoçan Eski Belediye Başkanı Merhum Abdulselam Çiçek’e, Allah’tan Rahmet Dilerim. Ruhu Şad Olsun diyorum. Derneğin kurulmasında büyük katkıları olan Eski Devlet Bakanı Ahmet Cemil Tunç’a ve Elazığ Eski Milletvekili Faik Öztürk’e, Derneğin Fahri Üyesi olan Derneğe yardım ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Değerli Hemşerimiz Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu’na, Dernek binasının alınmasında maddi destek sağlayan İş Adamlarından Hayrettin Karamazı’ya, Süleyman Karahan’a, Mehmet Yüngül’e, Şahin Güner ve Eşi Ülkü Tahan’a, Selahattin Demirel’e ve Hacı Ömer Şahin’e, Derneğin Kurucu Üyesi olmakla birlikte uzun süre Dernek Başkanlığı yapmış bulunan ve Mülkiyeti şahsına ait olan Kızılay Semtindeki dairesini Yedi yıl süreyle hiçbir ücret talep etmeden Dernek faaliyetleri için tahsis eden Emekli Eğitimci Osman Okçuoğlu’na, Yine derneğin İlk kurucularından olup ve bir dönem Derneğin Başkanlığını yapmış ve Başkanlığı döneminde Dernek Binasının alınmasında büyük katkılar sağlayan Emekli Albay Ali Aradağ’a, Derneğin Yönetim Kurulunda Uzun Süre Görev almış, Derneğe ait derginin hazırlanması için büyük bir çaba harcayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Çiftçi’ye, Yine Derneğe büyük emek harcayan ve büyük katkılar sağlayan Eski Dernek Başkanı Emekli Kemal Yılmaz’a, Eski Dernek Başkanlarından Habip Çelebi’ye, Bayram Önal’a ve Hüseyin Çaynak’a, Derneğin Kurulmasında büyük katkıları olan ve Yönetim Kurullarında uzun süre görev almış olanlardan Sıddık Çelik’e, Hayati Çiçek’e, Mustafa Öztürk’e, Önder Özcan’a, Nurettin Özdemir’e, Halit Aydın’a ve Serpil Kahraman’a, Şimdiki Dernek Başkanı Musa Öztürk’e, Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Adıbelli’ye, Zülfükar Yazıcıoğlu’na, Şemsettin Erdoğan’na ve Erol Doğan’a, kurulduğu günden bugüne kadar Yönetim Kurulunda görev almış olanlarla birlikte, Derneğin tüm üyelerine en kalbi duygularımla şükranlarımı arz eder. Derneğin daha güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ederim. Kurulduğu günden beri gerek yazılı ve gerekse görsel basın yoluyla derneğin tanıtılmasında, Şahsım olarak büyük katkılar sağlamış olduğumu da önemle belirtmek isterim. Bu arada Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına Seçilen, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Karakoçanlıların Yeğeni olan M. Nafiz Koca’yı, yürekten tebrik eder. Kendisine Sağlık ve başarılar dilerim. Herkese Selam ve Saygılarımı gönderiyorum” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme