• Haberler
  • Spor
  • Soykan Başar: 'Bayrağımızı Çok İyi Temsil Ettiğimize İnanıyoruz

Soykan Başar: 'Bayrağımızı Çok İyi Temsil Ettiğimize İnanıyoruz

U 19 Milli Takım Teknik Direktörü Elazığlı Soykan Başar, U 19 Avrupa Şampiylonasında başarılı maçlar oynadıklarını ancak düşündükleri hedefe ulaşamadıklmarını belirtti.

U20 Dünya Kupası play-off maçında Norveç'e penaltılarla 10-9 kaybeden U19 Millî Takımımızın Teknik Direktörü Soykan Başar, karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulundu.
Norveç maçını değerlendiren Başar, "Norveç maçı bizim için Dünya Kupası bileti maçıydı. Maçın başında 1-0 geriye düştük, daha sonra 1-1 yaptık. Oyunu çok iyi çevirdik. Özellikle ikinci yarı çok üstün oynadık. Kalemize bile gelemediler; bir iki geçiş dışında. Tehlikeli hiçbir atakları yoktu. Sadece duran toptan bir gol buldular. Uzatmalara gitti maç. Sistemsel değişiklikler yaptık. Geri dönüşleri çok iyi oldu değişikliklerin. Hücum etmekte ve gol pozisyonu üretmekte verimlilik sağladık. Aradığımız golü bulamadık bir türlü ve penaltılara gitti maç. Penaltılarda 10'a 9'luk skor her şeyi özetliyor. Bu noktaya kadar biz çok büyük başarılarla geldik. Avrupa şampiyonaları gördük. Bir tane değil iki tane. Gururlandım, neden gururlandım çünkü bizim grubumuzdaki iki takım final oynayacak U19 Avrupa Şampiyonası'nda. Biz o iki takıma karşı da üstün oynadık. İspanya maçını beraberlikle bitirdik, birçok pozisyonumuz vardı. Fransa karşısında öne geçtik, 87. dakikada penaltı golü ile kaybettik. Oyun anlamında çok iyi bir Türkiye Milli Takımı vardı. İstek anlamında, mücadele anlamında çok iştahlı bir Türkiye Milli Takımı vardı. Sonu böyle olmasa çok daha iyi olurdu. Penaltılar sonucu kaybetmek birazda şans işi diye düşünüyorum." dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme