Tarımın Kalbi Elazığ'da Atıyor!

Elazığ'da 4. Gıda, Tarım, Hayvancılık, Teknoloji ve Yöresel Ürünler Fuarı, geniş katılımla açıldı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın katıldığı açılışta, tarımın modern tekniklerle geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Elazığ’da, gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve yöresel ürünlerin tanıtıldığı 4. fuar, düzenlenen bir törenle kapılarını açtı. Bu önemli etkinlik, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi ve 9-13 Ekim tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

YOĞUN İLGİ

Açılış törenine Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çeşitli kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BEREKETLİ OVALARIMIZ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, bölgenin tarımsal potansiyelini vurgulayarak, “Bereketli ovalarımız ile aslında kendisinin kat be kat büyük üstünde olan coğrafyaları besleyebilecekken, yeni tekniklerini uygulamasında gecikmelerimizden dolayı yeni atılımlar yapmamız gereken bir alan olarak önümüze çıkıyor” dedi.

MODERN TEKNİKLERİ, TARIMDAKİ YENİ USULLER

Vali Hatipoğlu, tarım ve hayvancılığın modern tekniklerle yapılması gerektiğini belirterek “Köylü düşüncesinden çiftçiliğe geçiş yapmak durumundayız. Bu anlamda modern teknikleri, tarımdaki yeni usulleri, yeni alışkanlıkları bir an önce çiftçilere ulaştırmalıyız” ifadelerini kullandı. Vali Hatipoğlu,  ayrıca bölgede ilk olacak besi organize sanayi bölgesi projelerinin de hızla ilerlediğini belirtti.

Tarımın Kalbi Elazığ'da Atıyor!

ŞERİFOĞULLARI: BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, fuarın önemine değinerek, “İlimizde bu yılın dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz tarım, hayvancılık ve teknolojileri fuarında sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

7-24 DEMEDEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ
Şerifoğulları, belediye başkanlığı görevine geldiğinden beri 7/24 çalıştıklarını ve şehrin gelişimine katkı sağlamak için çaba gösterdiklerini de ifade ederek, “belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin gelişimine katkı sağlamak için bugüne kadar mesai memuru gözetmeden, 7-24 demeden çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam ediyoruz. Şehrimize kazandırmış olduğumuz çok kıymetli projelerimizden bir tanesi olan Ahmet Refik Ozan Fuara Kongre Merkezimiz bugüne kadar çok kıymetli organizasyonlara ev sahipliği yaptı. İşte bugün de bu mekân yine çok kıymetli bir fuara ev sahipliği yapacak.”dedi.

Başkan Şerifoğulları,  Elazığ’ın tarım potansiyeline dikkat çekerek “Elazığ’ımız bereketli toprakları, zengin su kaynakları ve tarım kültürüyle güçlü bir potansiyele sahiptir. Bu fuar, çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve girişimcilerimizi bir araya getirmek noktasında önemli kazanımlar sağlayacaktır” dedi.

TARIMIN STRATEJİK ÖNEMİ

Başkan Şerifoğulları, tarım sektörünün dünyada stratejik bir önem kazandığını belirterek,“İnsan neslinin devamı için gıda olmazsa olmazdır. Özellikle son yıllarda artan iklim değişikliklerinin olumsuz etkileri sorucu, azalan üretim miktarı ve giderek artan nüfusun gıda paralelinin karşılanmasında yaşanan güçlükler nedeniyle tarım sektörü dünyada stratejik bir önem kazanmıştır. Bu nedenledir ki teknolojiyi tarıma uyarlayarak verimi en üst düzeye taşımamız elzem bir noktadadır. “dedi.

FUARIN ÖNEMİ VE HEDEFLERİ

Başkan Şerifoğulları, fuarın yalnızca ürünlerin sergilendiği bir alan olmadığını, aynı zamanda bilgi alışverişlerinin yapıldığı ve işbirliklerinin güçlendirildiği bir platform olduğunu ifade ederek, “Fuarımızda Elazığ'ın yönelik ürünlerini tanıtmak, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin emeklerini ön plana çıkarmak istiyoruz. En azın tarımsal potansiyelini arttırmak, tarımda sürdürülebilirlik ve çevre dostluğu uygulamalar tanısındaki çalışmaları da daha da geliştirmek hedefindeyiz. Kültürüyle, sanatıyla, tarihsel birikimiyle, turistik potansiyeli, mert ve babacan insanıyla bir adım öne çıkan aziz şehrimiz, tarım ve hayvancılık sektöründe geleceği güçlü şehirleri arasında yerini alacaktır.” dedi

Tarımın Kalbi Elazığ'da Atıyor!

ELAZIĞ’IN TARIM POTANSİYELİ

Başkan Şerifoğulları, Elazığ’ın öküzgözü ve boğaz kerem üzümü gibi değerli tarım ürünlerinin yanı sıra, çilek, badem, ceviz, kiraz ve dut yetiştiriciliğiyle de dikkat çektiğini kaydederek, “Şehrimiz özellikle dünya çapında üre sahip öküzgözü ve boğaz kerem üzümü, Baskil kayısı’nın yanı sıra, çilek, badem, ceviz, kiraz ve dut yetiştiriciliğiyle de önemli bir üretim merkezidir. Elazığ sahip olduğu bu potansiyeller değerlerini markalaştırarak her geçen gün büyümeye, gelişmeye devam edecektir. Bizler de Elazığ Belediyesi olarak her daim çiftçimizin ve üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bir kez daha bu fuarın yapılmasında emeği geçen tüm paydaşlarımıza cani gönülden teşekkür ediyoruz. Bütün katılımcılara şükranlarımı arz ediyoruz ve fuarımızın hayırlara vesile olması temennisiyle her birinize ayrı ayrı hürmetlerimi, saygılarımı iletiyorum. Allah hayrı ve uğurlu etsin.”dedi.

CANKARA: İNŞALLAH İYİ BİR FUAR BEKLİYORUZ

Elazığ’da seracılık yapan ve fuara katılan Sinan Cankara  ise, “ ‘Cankara Tarımı’ olarak 20 yıldır Elazığ'da seracılık yapmaktayım. 4. Elazığ'ın fuarına, tarım fuarına ben ve ekibim olarak katılım sağladık. Fuar dolu dolu geçiyor. İnşallah iyi bir fuar bekliyoruz. Bizim sadece amacımız satış değil, tanıtım ve şehrimizdeki üretimi, şehrimizdeki tarımı göstermek, bilgilendirmek. Hayırlı olsun. Çevre ileride katılımını bekliyoruz inşallah. Katılırsa daha büyük bir şehrimiz daha büyük tarımda ileriye gitme şansı vardır. Beklediğimiz gibi talep şu anda var. İlerleyen saatlerde daha yolun olacağını düşünüyorum. “dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme