• Haberler
  • Genel
  • Teknofest'ten Otuz Bin'lik Ödül Deneyap Atölyemize Geldi

Teknofest'ten Otuz Bin'lik Ödül Deneyap Atölyemize Geldi

Antalya'da düzenlenen Türkiye'nin en büyük Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2024'e Elazığlı takımlar damga vurdu. İlk defa bu yıl düzenlenen DENEYAP Girişimi Programından mezun olan MASKOT girişimi, 30.000 TL lik ödülü almaya hak kazandı.

Elazığ Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nin yaptığı başvuruyla; Fırat Üniversitesi ve Elazığ OSB işbirliğiyle Şampiyon olan TROKET takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Türkiye'nin en büyük Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Bu yıl Akdeniz'in kalbinde Adana'da teknoloji severlerle buluştu Teknoloji ve İnovasyon Festivali TEKNOFEST Adana'da görkemli bir törenle başladı. Havacılık Uzay ve Teknolojiye dair Türkiye'nin en büyük etkinliği olan TEKNOFEST yenilikçi projeleri ile ilham vermeye devam ediyor.

Antalya'da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024'de Elazığ’dan Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi İlayda Şenocak'ın kaptanlığını yaptığı MASKOT Girişimi damga vurdu.

Elazığ Faruk Salgar Gençlik Merkezi’nin yaptığı başvuruyla; Fırat Üniversitesi ve Elazığ OSB işbirliğiyle Şampiyon olan TROKET takımı, ödülünü Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Elazığ Deneyap Atölyemizin 1. Dönem mezunlarından ve aynı zamanda Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi İlayda Şenocak'ın kaptanlığını yaptığı MASKOT Girişimi, Türkiye'de 117 proje arasından en iyi 5 girişim projesi arasında yer aldı. İlk defa bu yıl düzenlenen DENEYAP Girişimi Programından mezun olan MASKOT girişimi, 30.000 TL lik ödülü almaya hak kazandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende ödülünü alan MASKOT girişim ekibinde, Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Esma Sarıtop ile Bilişim Teknolojileri öğretmeni Mehmet Emin Hangün yer alıyor. Girişimin danışmanlığını ise Elazığ Deneyap Atölyesi eğitmeni Harun Biradlı yapıyor. MASKOT girişimi ile binalarda enerji tasarrufu konusunda bilinçli bir farkındalık ve kişiselleştirilmiş öneriler sunmayı hedefleyen takımımıza şirketleşme yolunda başarılar dileriz. Elazığ Gençlik Merkezi, gençlerin ve geleceğin gençlerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme