Tezgâhlar Balıkla Doldu

Kış ayında sofralar da en çok tercih edilen lezzetlerinden olan balık çeşitlerinde bereket yaşanıyor. Kar yağışlarının etkisinin balık tezgâhlarına yansıdığını kaydeden Elazığ'da ki balıkçı esnafları vatandaşın tercihinin hamsiden yana olduğunu söyledi.

Elazığ’da Balıkçıların tezgâhlarındaki balık sayısı ve çeşidinde kış nedeniyle artış yaşandı.Esnaflar vatandaşların en çok hamsi, istavrit, palamut gibi çeşitleri tercih ettiğini söylerken, sezonu olduğu için bu balık çeşitlerinde bolluk yaşandığını dile getirdiler. Balık satışlarından memnun olduklarını belirten balıkçı esnafları, vatandaşların bütçesine göre balık tercih ettiğini ifade etti.

ESNAF SATIŞLARDAN MEMNUN

Önceki sezona göre balık varlığından ve satışlarından memnuniyet duyduklarını dile getiren balıkçılar, “Vatandaşlar en çok alabalık, çupra, hamsi, palamut tercih ediyor. Kar yağışının artması ile birlikte balık bereketlendi ve hamsi irileşti. Hamsinin kilosunu yüz liradan satışa sunuyoruz. Vatandaşlarımızın alım gücü düşük olsa da kış lezzetlerinden olan balığı az da olsa alıyor. Bir önceki yıla göre balık sezonundan memnunuz. Balıklarımızın satışının yanı sıra pişirme işlemi de uyguluyoruz ancak bunun için vatandaşımızdan ekstra bir ücret talep etmiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

KIRMIZI ETE GÖRE ÇOK UYGUN

Balık fiyatlarının alım gücünün üzerinde olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, “Genel olarak da balığın fiyatı, kırmızı et ya da tavuk etine göre daha uygun. Kış aylarının en çok tercih edilen lezzeti balık olması gerekiyor. Ancak balık fiyatları karşısında çokta tercih edemiyoruz. Aldığımı maaş belli olunca ayda en fazla iki kere balık alabiliyoruz. Aldığımız zamanda gramajından kısmak durumunda kalıyoruz. Balık bereketi yaşanıyor ancak bu durum sofralara yansımıyor. Az da olsa alarak balıktaki gıda ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz.” dediler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme