Turan Yıldız MHP'den Başvuruyu Yaptı

Turan Yıldız, Elazığ Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için MHP'den resmi başvurusunu yaptı.

Önceki dönem Elazığ Ülkütek Şube Başkanlığı görevini yürüten Turan Yıldız Milliyetçi Hareket Partisi’nden Elazığ Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

MHP Elazığ il başkanlığı binasında gerçekleştirilen aday adaylığı programında konuşan MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal “Turan başkanımız uzun süre milliyetçi ülkücü hareketin menfaatleri doğrultusunda beraber mesai harcadığımız şehrin sorunlarını konuşup tartıştığımız kol kırılır yen içinde kalır deyip belki birbirimize kızdık ama milliyetçi ve ülkücü hareketi nasıl daha ileriye taşımanın istişaresini yaptık. Ben kedisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar dilerim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı kim göğüslerse göğüslesin Turan başkan hiç durmadan yıkılmadan hareketimizin ali menfaatlerini koruyacağına aday olur ya da olmaz 31 Mart gecesi Elazığ’da belediye başkanlığını kazanacağına inanıyorum” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE HASAR TESPİTİ KONUSUNDA UZMANIM

1975 yılında Bingöl doğumlu olduğunu ifade eden Turan Yıldız “ Fırat Üniversitesi’nden İnşaat ve Elektrik mühendisliğini tamamladım. 2012 yılında yüksek lisansımı yaptım. Birçok akademik makalelerim yayınlandı. Kentsel dönüşüm ve hasar tespiti konusunda uzmanım. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde inşaat mühendisliği görevimden aday adayı olmak için istifa ettim. Ülkütek Elazığ şube başkanlığı yaptığım dönemde henüz deprem olmamışken Elazığ’ın depremselliği, kentsel dönüşüm, rezerv alanları ile ilgili TBMM’ye soru önergeleri hazırlayıp gönderdik. Yine çimento fabrikasının çevresel kirliliği ile ilgili bir soru önergesi hazırlayıp göndermiştik. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda 7 milletvekilimizin 11 ilde yapmış olduğu deprem incelemeleri çalışmalarını raporlayıp talep ve beklentiler sonuç ve öneriler başlıkları adı altında yine Ülkütek olarak biz kaleme aldık” diye konuştu.

YUVAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bugüne kadar Elazığlıların sesi olduğunu bundan sonrada nefesi olmak için aday adayı olduğunu belirten Yıldız “ Burası benim için bir şehir değil bir şehirden ötedir. Burada anılarımız, acılarımız, sevinçlerimiz ve gözyaşlarımız var. Burası bizim yuvamız yuvamıza sahip çıkmalıyız. Bu nedenle sizlerden almış olduğum güçle bu yola çıktım. Ülkücüleri diğer fikriyatlardan ayıran en temel öğe vatan sevgisi ve imandır. Vatan sevgisi imandandır. Elazığlının külünü üfleseniz altından iman ve vatan sevgisi çıkar. Böylesi aziz bir millete hizmet etmekte MHP’nin boynunun borcudur. Şayet belediye başkanı olursam yeminim olsun ki alnımdaki terde damarımdaki kanda sadece bu aziz millet için akacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme