Türk Ocakları'ndan Tarihe 1 Işık Daha

Her ay farklı, bir o kadar da önemli konulara ışık tutma adına çeşitli etkinliklerle gündemdeki yerini koruyan Elâzığ Türk Ocakları düzenleyeceği bir konferansla Cumhuriyetin unutulan ilk şehit öğretmenlerinden Muallim Zeki Dündar Alp'i anlatacak.

Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde Fırat Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Orhan Kılıç’ın vereceği konferans 15 Aralık günü saat 19:00’da gerçekleştirilecek.

Türk Ocakları'ndan Tarihe 1 Işık Daha

Ödüllendirilecekken katledilen şehit

Şeyh Said İsyanını önceden farkedip devletin ilgili mercilerine bildirdikten sonra ödüllendirilmesi gerekirken sürgünden sürgüne gönderilerek cezalandırılan 23 Nisan 1925 tarihinde de ailesinin gözleri önünde hunharca katledilen Arapgirli Şehit Muallim Mehmet Zeki Dündar Alp hakkında bilinmeyenlerin anlatılacağı konferansa yoğun ilginin olacağı bekleniyor.

Vahit Dabak köşesinde dikkat çekmişti

Geçtiğimiz günlerde Harput isimli haber sitesindeki köşe yazısında gerçekleştirilecek bu konferansla ilgili bilgiler veren Elazığ Türk Ocakları önceki dönem şube başkanı Vahit Dabak Şehit Öğretmen Mehmet Zeki Dündar Alp’in bir okulda adının yaşatıldığını ancak o okulda eğitim gören ve eğitim verenlerin de bu şehit öğretmen hakkımda ne kadar bilgiye sahip olduklarını sorgulayarak konuya dikkat çekmişti.

Türk Ocakları'ndan Tarihe 1 Işık Daha

Haykır: Prof. Kılıç Hocamıza Şükran Borçluyuz

Cumhuriyetin ilk öğretmen şehitlerinden olan ve doğunun şehit Kubilay’ı olarak bilinen Şehit Öğretmen Mehmet Zeki Dündar Alp isminin “ Cumhuriyet devrinde Elazığ’ın hafızasında iz bırakanlar” isimli eserde konferansı verecek olan Prof. Dr. Orhan Kılıç tarafından ölümsüzleştirildiğini aktaran Elâzığ Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır eserin müellifi Prof. Kılıç’a Şükran borçlu olduklarını aktardı. Haykır tarihin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini hatırlatacak konferansa tüm Elazığlıların davetli olduğunu bildirdi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme