• Haberler
  • Spor
  • Türkiye'nin En İyi Sekiz Takımı Arasında

Türkiye'nin En İyi Sekiz Takımı Arasında

Okul Kulüp iş birliği çerçevesinde kurulan Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji İlimizde yapılan Okullu Gençler Hentbol Türkiye Yarı Finallerinde tüm rakiplerini farklı yenerek Türkiye'nin En iyi sekiz takımından biri oldu.

Şanlıurfa’da oynanan grup müsabakalarından sonra ilimizde 16-19 Ocak 2024 tarihlerinde yapılan Okullu Gençler Hentbol Türkiye Yarı Finallerinde sırasıyla Şanlıurfa’yı 46-8 Siirt’i 47-8 ve grubun son maçında Aksaray temsilcisini 27-17 yenen temsilcimiz grup lideri olmuştur. Yarı Finalin son maçında A grubunun ikincisi Bingöl temsilcisini de34-19 yenen Bilim Teknik ve İnovasyon Koleji 12-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Kastamonu’nda yapılacak olan Türkiye Finallerine gitmeye hak kazanmıştır. Müsabakalar sonunda genel bir değerlendirme yapan takım Baş antrenörü İsmail BAYRAKTAR 

Öncelikle Türkiye Finallerine kalan sporcularımızı oynadıkları oyun ve verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederim. Genel anlamda çok olumlu ve bir o kadar da verimli bir organizasyonu geride bıraktık. Kulüp ve Okul iş birliğinin her daim sonuçları olumlu olarak ortaya çıkmıştır. Burada da gördüğümüz gibi kulüp müsabakalarında görev alan sporcularımızın tecrübeleri okul müsabakalarında fazlasıyla ortaya çıktı. Şimdi Türkiye’nin en iyi sekiz takımı arasındayız. Çok kısa bir süre sonra bu sekiz takımın en iyisi olmaya yani Türkiye Şampiyonu olmaya çalışacağız. Kastamonu’nda yapılacak Şampiyonaya ciddi rakipler gelecek. Bunların en başında iki sporcumuzun da yer aldığı İstanbul Cent kolejidir. Ama biz bu sene o kupayı ilimize getirmeyi çok istiyoruz. Umarım şans da yanımızda olur ve Türkiye Şampiyonluğuna ulaşırız.  Aslında olumlu konuşmayı seven biriyim. Ancak şunu da dile getirmeden sözlerimi bitirmek istemedim. İlimizde bir Organizasyon yapıldı. Bu organizasyonun ülkemizin çeşitli illerinden takımlar geldi. En güzeli de kendi ilinin takımı büyük bir üstünlük kurarak tüm takımlarını farklı yendi ve Türkiye Finallerine kaldı. Ancak final maçına ve madalya törenine bir üst düzey yetkili bile gelmedi. Keşke gelip bu çocukları bağırlarına bassalardı ve onların bu başarılarından dolayı tebrik etselerdi. Lakin bu çocuklar hepimizin geleceği unutmayalım geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak bu gençlerimize sahip çıkmalıyız. dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme