Ulaştırma Bakanından Elazığ'a Müjde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin enerji tüketimini daha verimli hale getirecek yenilenebilir enerji projeleri kapsamında Elazığ'a önemli bir yatırım müjdesi verdi.

Bakan Uraloğlu, “Enerji ithalatını azaltma hedefiyle hem çevreyi koruyan hem de ekonomik olan yenilenebilir enerji kaynaklarımızı ülke genelinde yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nün enerji ihtiyacının bir kısmını karşılayan 1 megavat gücündeki Çeşme Güneş Enerjisi Santrali ve 5 adet trafo, 45 adet inverter ile 10 bin 400 adet panelden oluşan Van Güneş Enerjisi Santralimizin ardından, Elazığ’daki Karayolları Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali’ni de ağustos ayında hizmete almayı planlıyoruz. Şanlıurfa ve İstanbul’da da Güneş Enerji Santralleri kurma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van’da da ikinci santralimizi kuracağız” dedi.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elazığ'a kurulacak olan Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali'nin Ağustos ayında hizmete alınacağını duyurdu.

Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali Detayları:
Hizmete Alınma Tarihi: Ağustos 2024
Enerji Üretim Kapasitesi: Yıllık 1 milyon 846 bin 800 kilovat saat
Tasarruf Miktarı: Toplamda 6 milyon TL
Projenin Amacı: Kömürhan Tüneli'nin aydınlatma ihtiyacını karşılamak ve bölgede enerji verimliliğini artırmak.
Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Kömürhan Güneş Enerjisi Santrali sayesinde Elazığ'da temiz, güvenilir ve sürdürülebilir enerji kullanımı yaygınlaştırılacak. Ayrıca, projenin bölge ekonomisine ve çevresel sürdürülebilirliğe olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.
Ağustos ayında hizmete girecek olan bu santral, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini değerlendirmesi açısından da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme