• Haberler
  • Genel
  • Ünal Karaman'dan, Bakan Yumaklı'ya Bermaz İçin Soru Önergesi

Ünal Karaman'dan, Bakan Yumaklı'ya Bermaz İçin Soru Önergesi

İYİ PARTİ Konya Milletvekili aynı zamanda Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ünal Karaman Elazığ'ın sorunlarını gündemden düşürmüyor…

İYİ Parti Konya Milletvekili aynı zamanda Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Ünal Karaman Elazığ’ın sorunlarını TBMM gündemine taşımaya devam ediyor…
Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya Bermaz Tarım Kredi Kooperatifi cevaplaması için ikinci kez soru önergesi verdi.
Ünal Karaman yaptığı açıklamada “Elazığ ili Maden ilçesi Kızıltepe köyünde yer alan ve uzun yıllar boyunca Bermaz Ovasındaki üreticilerimize hizmet veren Bermaz Tarım Kredi Kooperatifi 2013 yılında kapatılmıştır. Uzun yıllar atıl vaziyette duran kooperatif binasının 2022 yılında satışı gündeme gelmistir. Bölge sakinlerinin gösterdiği yoğun tepkiler yetkilileri bu satış işleminden vazgeçirmiştir. Daha sonra yapılan açıklamada, binanın işlevine uygun bir şekilde yeniden hizmete açılacağı ifade edilmiş, ancak bir yıl geçmesine rağmen bu gerçekleşmemiştir. Kızıltepe köyü sakinleri Bermaz Tarım Kredi Kooperatifinin yeniden hizmete açılmasına yönelik Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğüne dilekçe de vermiş olup, yörenin nitelikli tarım havzasının ülke ekonomisine kazandırılmasını talep etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİ Konya Milletvekili aynı zamanda Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ünal Karaman’ın TBMM’ye, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Ibrahim YUMAKLI’nın cevaplaması için şu soruları yöneltti…

1. Verimli ve nitelikli bir tanım havzasında bulunan Bermaz Tarım Kredi Kooperatifi ne gerekçe ile kapatılmıştır?
2. Kooperatifin kapatılmasıyla birlikte, Bermaz ovasında bulunan köylerin sakinlerinin ilaç, gübre ve tohum gibi tarımsal girdileri almak için Elazığ merkeze gitmek zorunda kalmaktadır. Bakanlığınızın buradan doğan maddi kaybı gidermek için bir çalışması var midir?
3. Bölgedeki çiftçilerimize hizmet eden Bermaz Tarım Kredi Kooperatifi binası ne sebeple satılmak istemiştir? Bu karardan kesin olarak vazgeçilmiş midir?
4. Bermaz Tarım Kredi Kooperatifinin işlevine uygun bir şekilde hizmete açılacağı söylenmesine rağmen neden hala açılmamıştır?
5. Bermaz Tarım Kredi Kooperatifi ne zaman hizmete açılacaktır?

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme