Uzmanından Velilere Uyarı

Özel Tonguç 23 Kurs Merkezi Mesul Müdürü ve KURSDER Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Gencer, Elazığ'da LGS sonuçlarının geçen yıla göre düşük olduğunu söyledi.

Hıdır Gencer, Her yıl LGS’den birinci çıkan Elazığ’da bu yıl birinci olmadığına dikkat çekerken eğitim noktasında sorunlara dikkat çekti.

Özel Tonguç 23 Kurs Merkezi Mesul Müdürü ve KURSDER Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Gencer, eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Gencer yaptığı değerlendirmede aileler başta olmak üzere öğrenciler için önemli tavsiyelerde bulunarak eğitim sorununun sadece veli ve öğretmenlerin değil toplumun sorunu olduğuna dikkat çekti. Hıdır Gencer şehrin yöneticilerinin, siyasilerin, sivil  toplum kuruluşlarının  da destek vermesi gerektiğini kaydetti. Özel Tonguç 23 Kurs Merkezi Mesul Müdürü ve KURSDER Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Gencer, Destek konusunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları, ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’i eğitime destek verdikleri söyleyerek teşekkürlerini iletti.

ELAZIĞ’DA BU YIL LGS BİRİNCİSİ ÇIKMADI

Özel Tonguç 23 Kurs Merkezi Mesul müdürü ve KURSDER yönetim kurulu üyesi Hıdır Gencer, açıklamasında, LGS ve YKS sonuçları açıklandı. Maalesef bu yıl ilimizde sonuçlar noktasında bir değerlendirme yapıldığında ilimizin istenilen anlamda başarıya ulaşamadığını görüyoruz. Özellikle her yıl en az 2-3 LGS birincisi çıkarırdı ilimiz. Maalesef bu yıl Türkiye genelinde 352 öğrenci LGS birincisi oldu. Ama kendi ilimizde LGS birincisi çıkmadı.”dedi.

HERKESİN EĞİTİME DESTEK SUNMASI ŞART

Hıdır Gencer, eğitim noktasında sorunlarına değinerek, “Artık hepimiz bunu çok iyi bilmeliyiz ki sadece öğretmenlerin çabasıyla bu iş olmuyor. Anne babanın çalışmasıyla, özverisiyle de olmuyor. Toplumun her kesiminin eğitiminin ilerlemesi noktasında bir destek sunması şart. Sivil toplum kuruluşları, belediye, milletvekilleri bunlar içerisinde sayılabilir.” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR...

Geleceğim Sensin Projesi kapsamında Elazığ Belediyesi Şahin Şerifoğulları’na ve  MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in , YKS’de ilk 100’e giren ve öğrenim hayatını Elazığ’daki okullarda tamamlamış öğrencilere öğrenim hayatları boyunca kendi bütçesinden burs verme kararı için teşekkürlerini ileten Hıdır Gencer, “Özellikle geçen yıldan beri kursların öncülüğünde başlatılan Geleceğim Sensin Projesi kapsamında belediyemizin çok büyük katkıları oldu. Ben Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkürlerimi sunuyorum. 2 bine yakın öğrencimizi Fırat Üniversitesi'nde sınava tabi tuttu. Bu yılda KURSDER olarak kendisini ziyaretimizde yeni projelerimizi sunduk ve projemize destek çıkacaklarını da bildirdiler. Ayrıca milletvekilimiz Sayın Semih Işıkver'in öğrencilerimize dün burs vermek istemesiyle ilgili yapmış olduğu açıklama da bizler için çok sevindirici oldu kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

SOSYAL MEDYA ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Sosyal medyanın ilerlemesinin öğrencilerin eğitim hayatlarını olumuz etkilediğini dile getiren Hıdır Gencer, “Günümüzde özellikle teknolojinin son derece ilerlemesi. Artık öğrencilerin ders çalışma ötesi farklı alanlara kaymasının büyük etkisi var. Ben hatırlıyorum biz küçükken öğretmenlerimiz sadece bizi ders çalışmayla ilgili yönlendirirlerdi. Çünkü bizi dersten alıkoyan teknoloji bu kadar ilerlememişti. Ancak şu an gerek sosyal medya, gerek tabletler, gerekse cep telefonları maalesef öğrencilerimizi dersten alıkoyan en büyük nedenlerin başında geliyor. Ve biz artık inanın eğitimciler olarak buna yetişemiyoruz. Artık bir veli sadece bizden öğrencinin ders çalışmasıyla ilgili şikâyetini bildirmiyor. Diyor ki öğrencim tabletle çok oynuyor, telefonla çok oynuyor, sürekli televizyon izliyor, sürekli sosyal medyada. Hocam bunu nasıl engelleyebiliriz? Bu noktada da ailelere büyük görev düşmekte. Çünkü biz eğitimciler öğrencinin bu tür alışkanlıklarına özellikle okul dışındaki bu tür alışkanlıklarına maalesef herhangi bir engel koyamıyoruz. Bu konuda velilerin de tecrübe edilmesi ve öğrencilerini bu tür zararlı alışkanlıklardan alıkoyması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

EĞİTİMDE TASARRUF YAPILMAZ

Çocuklarımızın eğitimi noktasında ailelerin gerekli harcamaları da yapmaktan kaçınması gerektiğini dile getiren Hıdır Gencer, “Bir diğer neden de eğitime verilen önem. Günümüzde her veli, her anne baba çocuğunun doktor olmasını, öğretmen ve benzeri güzel kademelere gelmesini istiyor ancak eğitime yatırım noktasında maalesef kendisini biraz arka plana itiyor. Bunun da olmaması lazım. Biz çocuklarımızın eğitimi noktasında gerekli harcamaları da yapmaktan kaçınmamalıyız. Gerekli araç ve gereçler fiyat noktasında ne olursa olsun onları temin etme noktasında da gerekli işlemleri yapabilmeliyiz. Eğitim noktasında herhangi bir tasarrufun da yapılmaması gerekiyor.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMASI ÇOK ÖNEMLİ

Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Hıdır Gencer, “Bunun dışında özellikle son yıllarda sınavlarda çıkan sorular sadece ders kaynaklı da olmayabiliyor. Genel kültürle ilgili sorular da çıkabilir. Ders çalışmanın ötesinde normal derslerin ötesinde çocuklarımıza velilerin bol bol kitap okutması da önemli. En az haftada veya ayda bir sinema, 2-3 tane derginin takip edilmesi gerekiyor. Bilim, teknik ve türlü şeyler, dergilerin. Bunlar da çocuk hafızasını geliştiren ve onun genel kültür noktasında, genel kültürden çıkabilecek soruları cevaplayabilme noktasında da önemli katkılar sunmaktadır. Bunlara da dikkat edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme