Uzmanlar Uyardı

Uzmanlar, serinlemek için havuz, nehir ve göl gibi alanlarda yüzmek isteyenlere, boğulma tehlikelerine karşı uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, boğulma vakalarına karşı su kanalları ve göletler girmeme konusunda yetkililer uyarıda bulundu.

Uzmanlar, boğulma vakaların artış göstermesiyle birlikte havuz, gölet, baraj ve sulama kanallarına serinlemek için giren vatandaşların, boğulma tehlikesine karşı dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlardan belirtilen alanlarda suya girmemeleri uyarısı yapılırken; "Su hayattır can almasın" denildi.

Vatandaşlardan, uyarı levhalarının bulunduğu yerlerde suya girmemeleri gerektiğine dikkat çeken uzmanlar "İlimiz genelinde bulunan baraj, göl, gölet, sulama kanalları ve benzeri su birikintilerine, yüzmek, serinlemek, spor yapmak gibi nedenlerle lütfen girmeyelim” ifadeleri kullanıldı.

Serinlemek için Baraj, gölet ve su kanallarının çok tehlikeli olduğunu ifade eden uzmanlar; “ Baraj, gölet ve kanallarda su derinliği aniden değişebilir, su yüksekliği beklemediğimiz bir anda boyumuzu aşabilir. Su vücut dengenizi bozacak kadar soğuk olabilir. Bu durumda vücut sıcaklığınız düşer, kalp atışınız ve nefes hızınız bozulabilir. Tatlı suyun kaldırma kuvveti deniz suyuna oranla düşük olduğundan akıntılı ve tatlı suda yüzmek sizi yorar. Su, kanallarda hızlı ve çalkantılı akar. Göl su alanının içinde girdap oluşturarak sizi içerisinde çekebilecek yapı olabilir.”ifadelerini kullandılar.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme