Uzmanlar Uyarıyor!

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte zamanında yapılmayan kombi bakımı ve petek temizliği, petek içlerinde kir ve pas birikmesine, evin yeterince ısınmamasına, faturaların da bir hayli kabarık gelmesine neden olabiliyor.

Uzmanlar, bakımların her yıl düzenli olarak yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kış ayları kapıya dayandı ve havalar soğumaya başladı, kaloriferli evlerde yaşayan vatandaşlar ısınmak için kombileri açmaya başladılar.  

Uzmanlar, kombi ve peteklerin her sene yapılması gerektiğini önerdiklerini belirtirken, Zamanında yapılmayan kombi ve petek temizliğinin, kombinin daha fazla gaz tüketerek faturaların kabarmasına neden olduğunu kaydeden uzmanlar, uzun süreli temizlenmeden kullanılan kombi ve peteklerden gelen tortu ve pisliğin, kombinin içinde rezidansı bozup makineye ciddi zararlar verebileceğe dikkat çekti.

Kombi ve petek bakımı yaptırmanın faturada yüzde 20 ila 25 oranında tasarruf sağladığını söyleyen uzmanlar; kombi bakımlarının sağlık açısından da önemli olduğunu aktardılar. Uzmanlar ayrıca kombi ve petek bakımı yaptıracak vatandaşlara güvenilir kişileri veya firmaları araştırıp o şekilde bakım yaptırmaları uyarısında bulundular.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme