Vatandaşı Korku Sardı! Denetim İstiyorlar

Elaızğlılar, asgari ücrete zam sonrası piyasada sıkı denetim istiyor.

Asgari ücretin açıklanmasının ardında vatandaşları, gıda ürünlerine gelecek zamlar vatandaşları tedirgin ettirdi. Asgari ücrete gelen zamla endeksli temel gıda ürünlerinin yükselişe geçtiğini belirten Elazığlı vatandaşlar, her gün gelen zamların durdurulması gerektiğini söylediler.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2024 Yılı Asgari Ücret tutarının açıklanması zam korkusunu da beraberinde getirdi. Gazetemize açıklamalarda bulunun Elazığlı vatandaşlardan zincir marketlerde raflarda etiketlerin sürekli değiştiğini söyleyerek yetkililer tarafından bir an önce yoğun denetim çalışması yapılmasını istiyor.

CAYDIRICI CEZALAR ŞART

Vatandaşların enflasyon altında ezilmesine ilk sebeplerden biri olarak gösterilen zincir marketlerdeki önlenemez zamların önüne geçilmesi için sıkı denetimin gerçekleşmesinin şart olduğunu ifade eden Elazığlı vatandaşlar caydırıcı cezalar istiyorlar.

CİDDİ DENETİM YAPMASINI İSTİYORUZ

Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar; “Özellikle son 2-3 yıldır asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zamlar sonrası temel gıda başta olmak üzere birçok eşyaya da aynı oranla zam yapılıyor. Böylesi bir ortamda enflasyonun düşüşünü beklemek hayal olur. Başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların bu alanda ciddi denetim yapmasını istiyoruz” dediler.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme