Veliler Sınıfları Temizliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gürsel Erol, ülke genelinde okullarda yaşanan temizlik krizine dikkat çekti.

Okullardaki hizmetli eksikliğinin giderek daha büyük bir sorun haline geldiğini ifade eden Erol, velilerin kendi imkanlarıyla sınıfları temizlemek zorunda kaldığını belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

TEMİZLİK KRİZİ VELİLERİ HAREKETE GEÇİRDİ 
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ülke genelinde birçok okulda temizlik sorunu yaşanmaya başlandı. Gürsel Erol’un yaptığı açıklamaya göre, hizmetli eksikliği nedeniyle okullarda temizlik faaliyetleri yeterince sağlanamıyor ve veliler, okullarda temizlik yaparak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Veliler, dönüşümlü olarak ellerinde süpürge, kova ve temizlik bezleriyle sınıfları temizlemek zorunda kalıyor. Erol, “Sınıfları artık veliler temizliyor. Bu durum kabul edilemez bir hale geldi” dedi.

İŞKUR PROGRAMINDAKİ REVİZYON KRİZİN KAYNAĞI 
Erol, sorunun temelinde, okullardaki temizlik personelinin İŞKUR bünyesindeki İş Gücü Uyum Programı’ndan (İUP) karşılanması yönünde yapılan düzenlemenin olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda tam zamanlı hizmetlilerin asgari ücretle çalıştığını belirten Erol, yeni düzenlemeyle haftada üç gün ve 22,5 saat çalışma süresi getirildiğini, bu nedenle temizlik personelinin aylık maaşının 8 bin 447 lirada kaldığını söyledi. Erol, “Bu ücretle hizmetli bulmak zorlaştı. Daha önceki yıllarda temizlik işini yapanlar, asgari ücretin yarısına çalışmayacaklarını ifade ediyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR VE ÖĞRETMENLER MAĞDUR

Okullardaki temizlik sorununun en çok öğrenciler ve öğretmenleri mağdur ettiğini belirten Erol, hijyenik olmayan ortamlar yüzünden çocukların sağlığının riske atıldığını söyledi. Erol, "Müdürler, öğretmenler, veliler ve en çok da çocuklar bu durumdan olumsuz etkileniyor" diyerek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Gürsel Erol, Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve ilgili kurumları acil önlem almaya davet ederek “Bu sorun yerel bir sorun değil; Türkiye genelini ilgilendiren bir mesele. Bakanlık bir an önce çözüm üretmelidir. Çocuklarımızın hijyenik ve güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanmalı. Velilerin bu kadar ağır bir yük altına girmesi kabul edilemez” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme