• Haberler
  • Eğitim
  • Veteriner Fakültesi Dekanlığına Yeni Atama Yapıldı

Veteriner Fakültesi Dekanlığına Yeni Atama Yapıldı

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu'nun yerine Prof. Dr. Kazim Şahin atandı.

Fırat Üniversitesi fakültelerinde dekanlıklarda değişiklik yapılmaya devam ediyor.

Yaşanılan değişikliklerden biri de Veterinerlik Fakültesi’nde yaşandı.

Yaşanan bayrak değişiminde Dekan Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu görevini Prof. Dr. Kazım Şahin’e devretti.

ÇALICIOĞLU: İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR

 Eski Dekan ünvanını alan Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu yaptığı veda konuşmasında, “ Dekanlık dönemimizde hem üniversitemiz hem fakültemiz gerçekten çok kayde değer gelişmeler gösterdi.

Bu dönemde dekanlık yapmayı gerçekten dekanlık açısından şanslı bir dekan olarak değerlendiremiyorum.

Kazım Hocama veriyorum çünkü bu görev onurlu bir görev ve Kazım hocamda daha önce dekan yardımcılığı yapmış ve hem uluslararası hem ulusal tanınırlığı olan bir bilim insanı. Fakültemizin temsilini de, yönetimini de en iyi şekilde yapacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: ÜNİVERSİTEMİZ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLDU

Yeni dekan Prof. Dr. Kazım Şahin ise, fakültenin oturmuş çok iyi bir kadrosu olduğunu, Biz bu kadro üzerinden daha güzel şeyler nasıl inşa edilir çabasını sarf edeceklerini belirterek, “Hakikatten biz burada olmaktan mutluyuz. Şöyle ki; bunun bir bayrak yarışı olduğunu biliyoruz. Esas görevinin bilim olması gerektiğini bilen insanlarız. Burada da üniversitemize eğer bir katkımız olursa, fakültemize bir katkımız olursa çok mutlu oluruz. Bu vesile ile de zaten yıllarca elimizden gelen çabaları sarf ettik. Böyle bir fırsatla inşallah daha çok katkımız olur diye düşünüyoruz. Hocam çok başarılı bir dönem geçirdi. Fakültemiz akredite edildi. Bunun yanında üniversitemiz araştırma üniversitesi oldu. Çok şanslı bir dekanımız. Hatta bir sıralamada son 50 yılda görülen üniversiteler arasında dünyada çok önemli bir yerde, Türkiye’de 7. sırada yer aldığını gördüm. Biz bununla çok mutlu oluyoruz. Bizim görevimiz bu çizgiyi biraz daha üstlere çıkarmak. Hocamın yaptığı gibi… Hocam yaptı. Bizim fakültemizin zaten oturmuş çok iyi bir kadrosu var. Biz bu kadro üzerinden daha güzel şeyler nasıl inşa ederiz onun çabasını sarf ederiz bundan sonra inşallah” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme