Yağmur Ve Kar Yağışı Uyarısı!

Meteoroloji, 26 il için sarı ve 1 ile de turuncu kodlu uyarıda bulundu. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde fırtına ve kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren artışa geçeceği tahmin ediliyor. Bugün ise hava sıcaklığı bazı bölgelerde 12 derece birden azalacak. 
Soğuk ve yağışlı hava Türkiye genelinde etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıkları salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor.

Son değerlendirmelere göre Meteoroloji, 26 ili "sarı", bir ili ise "turuncu” kodla uyardı. Yurdun Doğu kesimleri ile Batı Karadeniz’de kuvvetli rüzgar, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde görülecek yağışların yüksek ve dağlık kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

27 il için sarı ve turuncu alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugüniçin 26 il için sarı ve 1 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Adana, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop,Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapılırken Hatay için turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme