Yaşar Eğitim Sistemini Eleştirdi

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, Eğitim- Öğretim yılının ilk yarıyılı olması nedeniyle açıklama yaparak, her bir öğrencinin milletimizin en güzel ve en özel cevheri olduğuna dikkat çekerek eğitim sistemi hakkında eleştirilerde bulundu.

MEB'e bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenciye yarıyıl tatili için son ders zilinin bugün çaldığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ÖĞRENCİLERİMİZ EN ÖZEL CEVHERDİR”

“Karnelerini alan öğrencilerimiz, 16 günlük yarıyıl tatiline başladı. Her bir öğrencimiz milletimizin en güzel ve en özel cevheridir. Öğretmenlerimiz ise bu kıymetli hazineyi işleyecek, yetiştirecek olan, öğrencilerimize ilham olacak rehberleridir. Yarıyıl tatili öncesi karne alan her bir öğrencimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Onlar için şimdi tatil zamanı. Öğretmenlerimize de fedakarlıkları ve emekleri için teşekkür ediyoruz.

“EĞİTİM SİSTEMİ AĞIR SORUNLARIN PENÇESİNDEDİR”

Eğitim-Öğretim faaliyeti sadece öğretmen-öğrenci ilişkisinden ibaret değildir. Çok yönlü çok kapsamlı ve çok paydaşlı bir büyük organizasyondur. Öğretmen-öğrenci-veli-çevre, sosyal ve ekonomik hayat bu organizasyonun en önemli ve en temel parçalarıdır.
Bugün eğitim sistemimiz ağır sorunların da pençesindedir.

“AİLELERİMİZ OKUL MASRAFLARININ ALTINDA EZİLİYOR”

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar eğitim sistemini de olumsuz yönde etkilemektedir. Ailelerimiz okul masraflarının yükü altında ezilirken, öğretmenlerimiz de emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçidir. Geçim derdi ve gelecek kaygısı eğitim öğretim faaliyetlerini derinden etkiliyor. İyi ve güçlü bir eğitimin, öğretmenin de velinin de öğrencinin de mutlu ve huzurlu olduğu bir ortamdan geçeceğini hepimiz biliyoruz. Gündelik kaygılardan ve stresten uzak kalan okullarımız daha büyük ve daha güzel işleri başaracaktır.

Genel bütçeden eğitime ayrılan ödeneğin artırılması yanında bu bütçenin doğru ve verilmesi kullanılması da önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin ve gençlerimizin iyi bir eğitim hayatı geçirmesi ülkemizin gelecek yıllarının istikametinin de ne yönde olacağını belirleyecektir.

“ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIĞI KAPATSIN”

İYİ Parti olarak gerek Meclis çalışmalarında gerekse basın açıklamalarımızda eğitim konusunu önceliyoruz. Vermiş olduğumuz önerge ve yasa teklifleri ile eğitim meselesi üzerinde ciddi çağrılarda bulunuyoruz. Öğretmen atamalarının öğretmen açığını kapatacak düzeyde olmasını istiyoruz. Okullarımızdaki memur, hizmetli ve güvenlik görevlisi ihtiyaçları karşılanmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu kadük bırakılmamalı, muhtevası doldurulmalıdır. Öğretmenlerimizin çalışan-emekli ayrımı gözetmeksizin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz.

“TÜRKİYE’NİN GELECEK MESELESİDİR”

Eğitim masraflarının ailelerimiz için kaldırılamaz bir yük olmaktan çıkarılmasını bekliyoruz. Eğitimde siyasal ve ideolojik saplantıların, dışardan müdahalelerin önüne geçilmelidir. Milli, çağdaş ve bilimsel bir eğitim anlayışı vazgeçilmezimizdir. Bu düşüncelerimizle beraber eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize daha mutlu daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratılması için mücadele vermeye devam edeceğiz. Eğitim meselemiz Türkiye'nin geleceğinin meselesidir. Günlük politik çıkar ve menfaatlerin üzerinde tutulmalıdır” diye konuştu.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme