Yaşar: Türk Tarihine Damga Vurmuştur!

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, 30 Ağustos Zafer Bayramı olması münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak Ağustos Ayı'nın Türklerin zafer ayı olduğuna dikkat çekti.

“Ağustos ayı Türklerin zafer ayıdır. 26 Ağustos 1071’de Sultan Alparslan komutasında gerçekleşen MALAZGİRT ZAFERİ ile Anadolu Türklere vatan kılınmıştır” diyen Başkan yaşar, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

 

“Sultan Alparslan’ın “Size öyle bir vatan aldım ki ebediyen sizin olacaktır!" sözüyle bu zafer tarihe mal olacak şekilde taçlanmıştır. 1922 yılında Büyük Taarruz’da Mustafa Kemal önderliğinde bu aziz topraklar esaretten kurtularak yeniden sonsuza kadar vatan kılınmıştır.

 

Anadolu’yu yurt yapan, onu koruyan zaferler günlük siyasete alet edilemez. Türk tarihine damgasını vurmuş MALAZGİRT ZAFERİ’ne ortaklar bulmaya çalışmak boşuna bir çabadır.

 

Milletin çeşitliliğine dayalı bir Anayasaya zemin hazırlamak için MALAZGİRT zaferini etnik ve siyasi malzeme haline getirmek demografik yapıyı değiştirmeye yönelik bir hamledir. Milli üniter yapıyı bu tür safsatalarla aşındırmak ve Türk milli kimliğini yıpratmak adına kamuoyunu buna hazırlamaya kimse heves etmesin.

 

Milli günlerimize ve milli bayramlarımıza yeteri kadar önem vermemek, tartışmaya açmak milli birliğimize zarar vermektedir.

 

Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zaferi günlük siyasi tartışmaların malzemesi olamaz. Buna herkesin her siyasetçinin özen göstermesi gerekir.

 

Bu vesileyle, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 953. yılını ve 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılını kutluyorum.

 

Muzaffer komutanlarımız Sultan Alparslan’ı ve Mustafa Kemal Atatürk’ü, onların şanlı ordusunu ve silah arkadaşlarını rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme