Ahmet Paki Kaymaz

CEVVAL MÜDÜR

Ahmet Paki Kaymaz

Kendisini epey eski zamanlardan beri tanırım. Müdür olma şekli, referansları itibariyle her ne kadar hoşuma gitmese de, başarılı olmasıyla beni yanılttığı için ve geçen hafta şahit olduklarım ile birlikte ziyadesiyle mutlu oldum.

Kimden bahsediyorum? 

Gençlik Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’den bahsediyorum.

Geçen hafta yeni stadyumumuz olan Atatürk Stadyumu’nu basın mensubu arkadaşlarımız, milletvekillerimiz Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ile birlikte GSM İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’in davetiyle gezme imkânı bulduk.

Stadyumun altında tahmin edemeyeceğimiz kadar farklı branşlarda kompleksler var.

“Stat nihayetinde beton bir yapı, önemli olan içerisindeki sosyal ve spor aktiviteleri, yani yaşayan stat olması” (Mahmut Rıdvan Nazırlı) 

Bende vekilimizin bu fikrinin altına imzamı atıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsan 13 farklı branş için ayrı ayrı salonlar, Türkiye’de sadece kısmi olarak büyük şehirlerde mevcut olan branşlar da bizim stadyumumuzda faal bir şekilde var.

Tekvando, havalı silahlar, halter, bilardo, step aerobik, dart, satranç, boks, badminton, judo, basketbol, voleybol, hentbol, okçuluk ve tabi ki olmazsa olmazımız ata sporumuz güreş…

Bu branşların Elazığ’a getirilmesi için müdür beyin makatının makam koltuğunu pek sevmemesi gerekiyor, yani çalışkan olması ve bu şehri sevmesi gerekiyor!

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun yapımında emeği geçen başta Ejder Açıkkapı vekilimiz olmak üzere, o dönem vekil olan içlerinde zerre kadar haz almadığım isimler de olsa herkese kucak dolusu teşekkürler ediyorum.

Atatürk Stadyumu’nda kendi branşlarında başarılı olmuş sporcular ile bir arada olma imkânına da sahip olduk.

Belki inanmayacaksınız ama bu şehirde yetişmiş sporcularımızın almış olduğu Türkiye şampiyonlukları, Balkan şampiyonlukları sporcularımız tarafından o kadar sıradan bir başarıymış gibi anlatıldı ki bizlere “Bizim çocukların gözü olimpiyat şampiyonluklarında” demekten kendimizi alıkoyamadık. 

Bu kadar başarılı sporcuların bu şehirde yetişmiş olmasından haberdar olmamak da bizim ayıbımız olsa gerek.

Metamfetamin kullanan, sokaklarda caka atan, son dönemlerde 15-16 yaşındaki çocukların sokak ortasında silahlı çatışmalarına neredeyse günübirlik şahit olduğumuz Elazığ’da,  gelecek adına ümitsiz olmamamız gerektiğini de, başarılı genç sporcularımızın sayılarına ve gözlerine bakınca anlamış olduk.

Spor ve sanat ile uğraşan gençlerin sayısının fazla olduğu ülkelerde sosyal huzur da ziyadesiyle fazla olur. Gençlerimizi spora yönlendiren Gençlik Spor İl Müdürümüz Abdulsamet Eren’e tekrar buradan teşekkür ediyorum. Peki, gençlerimizi sanata ve kültüre yönlendirme noktasında Kültür İl Müdürümüz Ahmet Demirbağ neler yapıyor?
                                               

*****

Elazığspor’da yeni başkan Ahmet Fethi Yılmaz oldu. Eski başkan Serkan Çayır’a sonsuz teşekkürler. Seni hep iyi hatırlayacağız başkan.
Ahmet Fethi Yılmaz’ı tanımayanlarınıza çok iyi tanıdığım için kısa bir tanım yapmak isterim.

Elazığ sekiz köşe şapkasında mevcut olan, Elazığlıyı tarif eden tüm özellikler saf ve temiz haliyle Ahmet Fethi Yılmaz’da fazlasıyla mevcut.

Hatta abartı saymazsanız eğer daha fazlası da mevcut.

Elazığspor’da sinsi hesapların yapılmadığı, siyasi hesapların yapılmadığı, ticari hesapların yapılmadığı bir dönem daha başlıyor.

Elazığspor başkanlığının kendisinden çok şey götüreceğini düşündüğüm Ahmet Fethi Yılmaz’a başarılar diliyorum!

Şartlar ne olursa olsun her daim yanında olduğumu belirtmek istiyorum…

Yazarın Diğer Yazıları